Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adnan Eser’in annesi ile Konaklı Köyü eski Muhtarı Hüsnü Arslan’ın cenazeleri, Düzce merkeze bağlı Konaklı (Bayramcı) köyü’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından aynı köy mezarlığına defnedildi.

Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adnan Eser’in annesi Sadiye Eser, iki aydır; aynı gün vefat eden Konaklı Köyü eski Muhtarı Hüsnü Arslan da bir aydır yoğun bakımda yatıyordu.

SADİYE ESEN 110 YAŞINDAYDI
Emekli Emniyet Genel müdürü Adnan Eser’in annesi Sadiye Eser 110 yaşındaydı. Uzun yıllar Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Eser’in annesinin cenazesine Emniyet İstihbarat eski Daire Başkan Yardımcısı, Devrimci Karargah Örgütü” davasında 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan ve daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali tespit etmesi neticesinde 20 Haziran 2014'te tahliye olan eski Emniyet Müdürü, aynı zamanda “Haliç’te Yaşayan Simonlar” ve “Cemaat’ın İflası, Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer” adlı kitapların da yazarı Hanefi Avcı da cenazede hazır bulundu. Adnan Eser’in annesinin cenazesine emniyet müdürlerinden Bahattin Zengin, Bedrettin Acar, Nihat Binsor gibi çok sayıda eski emniyet mensubu iştirak etti.
Avcı’yla yaptığımız kısa görüşmede “Eski Emniyet Genel müdür Yardımcılarımızdan Adnan Eser abimiz saydığımız sevdiğimiz bir şahsiyet, O’nu bu acı gününde yalnız bırakmak istemedim. Cenaze için geldim” diyerek yorumladı. 

ESKİ MUHTAR YOĞUN BAKIMDAYDI
Altı aydır rahatsız olan ve son bir aydır da Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde kalan Konaklı köyü eski Muhtarı Hüsnü Arslan da yakalandığı amansız hastalıktan kurtarılamadı. İki hüznün bir arada yaşandığı Konaklı Köyü’ndeki cenazeye çevre köylerden çok sayıda cemaat eşlik ederken TMD Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarının da katılımıyla her iki mevta aynı köy mezarlığına gözyaşları altında defnedildi. 65 yaşında vefat eden Konaklı Köyü eski Muhtarı Hüsnü Arslan (65) da aynı gün ve aynı vakitte Konaklı (Bayramcı) Köyü Mezarlığı’na defnedildi.