AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevai Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın ve beraberindekiler selin vurduğu Samandere yolunda incelemelerde bulundu.
Kaşıkoğlu Samandere yolunda hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunurken, orada bulunan halkla görüşerek dertlerini dinledi.

Sel sonrası hasar gören Uğur Suyu boyundaki evlerde incelemelerde bulunan Kaşıkoğlu, oluşan hasarlar konusunda açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu, “16 Temmuzda çeşitli bölgelerde olan selin uğur köyü yolunu ve düzce ana su şebekesini tahrip etmesi nedeniyle büyük korkular yaşadık. Fakat suların çelikmesiyle birlikte tahribatın bununla kalmadığını Samandere yolunda çok ciddi hasarlar olduğunu öğrendik. Hem bu hasarı yeride görerek hasar tespitini yapmak hem de oradaki vatandaların sıknıtılarını dinlemek için Samandere'ye gidiyoruz” şeklinde konuştu. 

Hasar gören yerlerin bir an önce yapılacağını ve sıkıntıda olan vatandaşlara devletin yardım elini uzatacaklarını ifade eden Kaşıkoğlu, Uğur Köyü'nun ardından Samandere Köyü'ne gitti. Samandere köyündeki tahribatı yerinde inceleyen Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve baraberindeki heyet yıkılan köprüler ve çöken yolları inceledikten sonra köylü vatandaşlardan bilgiler aldılar

Kaşıkoğlu daha sonra Derdin Hamamüstü Köyü'nde evi yıkılan ve iki ineğini kaybeden Fatma Baş'ı ziyaret ettiler.