Müteahhit firmadan kaynaklanan sebeplerle yapımına başlandığı 2010 yılından beri ancak yüzde 10 seviyesinde kaldığı için muhalefet partileri tarafından sürekli eleştiri konusu edilen 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında değişen müteahhitle tam işler yolunda ilerliyor derken bu akşam inşaat yine karıştı.

 

Daha öncede sık sık paralarını alamadıkları için iş bırakma eylemlerinin yapıldığı hastanede yine sesler yükseldi. işçiler 1 aylık maaşlarını alamadıkları iddiasıyla ayaklandı. Bayram öncesi paralarını almak isteyen işçiler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.  Beton mikserlerinin önüne geçen bazı işçiler inşaatta çalışmaları engellemek istedi.

Bölgeye çok sayıda emniyet ekibi sevk edildi. Polis ve müteahhit firma yetkileri işçileri ikna etmeye çalıştı. Müteahhidin paralarının verileceği sözünün ardından sakinleşen işçiler eylemlerini sonlandırdı.

 

Daha öncede iş bırakma eylemlerine sahne olan Aziziye Mahallesi’nde 300 yataklı devlet hastanesi inşaatı müteahhit firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile durmuş, hatta kapısına kilit vurulmuştu. İnşaatın durması Düzce kamuoyunu rahatsız etmiş ve hastanenin bir an önce bitirilmesi için özellikle siyasilerin harekete geçmesini istemişlerdi. Yapılan incelemelerde hastanenin yapımını alan müteahhit firmanın inşaatı tamamlayamayacağı tespit edilerek ihale fesih edilmiş ve TOKİ tekrar ihaleye çıkarak çağrı usulü  yaptığı ihaleyi mevcut şirket almıştı.

Haber; S. KAŞKIR