Sağlık Bakanlığı'ndan olur alınarak yeni bir hastane binası yapımı için yer aranan Akçakoca'da önemli bir eşik atlandı. Yeni hastanenin Yeni Mahalle Ketmenli Yolu çıkışından itibaren sol tarafta kalan bölgede yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Gerek çevre yolu gerekse ileride yapılması planlanan otoyol bağlantısı düşünülerek seçilen bölgede, ilk aşamada 17 dönüm bir arazinin istimlaki gerçekleştirilecek. Hastane yerinin, ileride gerek görülmesi halinde genişlemeye uygun bir yapısının olması da avantaj olarak görülüyor.

Yeni hastane yeri için borçlanma kararı alındı
Diğer taraftan Akçakoca Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda yeni hastane arazisi gündeme alındı. Ketmenli Caddesi'nde yapılacak olan yeni hastane yerinin satın alınmasıyla ilgili olarak belediyeden gelen İller Bankası'ndan 3 milyon TL kredi çekilmesi talebi de görüşüldü. Başkan Yemenici yeni hastane arazisinin mevcut hastane yerinin belediyeye verilmesi karşısında satın alınacağını söyledi.

Muhalefet krediye karşı çıktı
MHP'li Üye Yüksel Yılmaz ise grubu adına söz alarak, mevcut hastanenin yerinde kalmasından yana olduklarını söyledi. CHP adına konuşan Turgay Çakmak ise, kredi borçlanması nedeniyle belediye üzerinde oluşacak mali külfetin yeni sıkıntılara neden olacağını, bu miktarda bir yeni borçlanmanın büyük bir yük oluşturacağını söyledi.

3 milyon lira kredi borçlanması ile ilgili olarak meclis üyelerinin oylamasına geçildi. Muhalefet partilerinin hayır oylarına karşılık, kredi borçlanması kararı AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ