Aziziye Mahallesindeki Düzce Devlet Hastanesi SSK Polikliniklerinin sabah saatlerinde su borusu patladı.. Boruda çıkan sular koridorları suyla kapladı. Su barosunun ikinci katta patlaması nedeniyle tavanda çökmeler meydana geldi. Yer yer kontrplakların döküldüğü görüldü. Hizmetliler, koridordaki suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ederken, hastalarda büyük şaşkınlık yaşadı.

 

 

 

Yıllardır prefabrik binadan kurtulmayı bekleyen ve zor şartlarda hizmet veren hastanede patlayan su boruları büyük tahribata yol açtı.

 

 

 

Düzce Devlet Hastanesi depremde en ağır hasar gören kamu binalarının başında geliyordu. Bir süre çadırda deprem yaralarını sarmaya çalışan hastane, daha sonra prefabrik yapılarda hizmet vermeye başlamıştı. Ne yazık ki aradan gecen bunca yıla karşın, doğru dürüst bir hastane binası yapılamadı. Biri Dünya Bankası'nın katkılarıyla, diğeri de Japon Kızılhaç'ı tarafından yapılan iki adet çelik konstrüksiyon bina da artık hizmet veremez duruma geldi.

 

Patlayan boruların ardından ortaya çıkan hastanenin fiziki koşulları artık biran önce 300 yataklı devlet hastanesinin bitirilmesi gerektiğini gözler önüne serdi.

 

 Haber; S.KAŞKIR