Halk tabiriyle acemi kasaplar olarak anılan kurban kesen kasaplar, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da görevlerinin başında yer aldı. Yaralanan kasaplar için Düzce’deki bütün hastaneler de görev başındaydı.

Daha sabah saatlerinde bile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi acili yaralanan kasaplarla doldu. Kasaplar, bu işi bilmeyenlere de uyarılarda bulunmayı unutmadı. Hayvan kesimini işin ehlinin yapmasını vurgulayan kasaplar, bu işin önemli olduğunu da vurguladı.

“Ehli olmayan yapamaz”
Yaralanan kasaplardan bazıları yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Danayı bağladık, yatırdık, tam keseceğiz amcaoğlu dananın güçlü tarafındaydı ayaklarını kurtardı ama dana elinin üstüne bastı. Kırık yok, kesik yok, sıkıntı da yok. Allah beterinden saklasın. Her işi ehli yapsın, ehli olmayan kasaplığa bulaşmasın.150 tane araba var, bir tanesi kalkıp beni hastaneye getirmedi. Bu adam olmazsa orada kalacağız. Kesme değil, hayvanın altında kaldım. Hayvan baya bir agrasifti, döverken kolum kaldı altında, ezildi. Ben kasap olarak sıkıntı çektim, bu işi bilmeyenler hiç bulaşmasınlar. Ehli olmayan yapamaz.”

Haber: M. AYDIN