Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısını Öncü Ana Haber’e değerlendirdi.
Toplantının gündem maddelerinden olan yeni hizmet binasının yapımına ilişkin konuşan Çakır, yeni binanın öncelikleri arasında bulunmadığının altını çizdi. Çakır, ilerleyen günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yapacakları ziyarette hem TOBB’un Düzce’ye yapacağı okulu hem de yeni hizmet binasını aktaracaklarını belirtti.

BENİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİM DEĞİL

Çakır, “Hizmet binası hava, su kadar ihtiyaç. Parkı, ara sokağı, fiziki mekân yetersizliği ile son derece sıkıntılı. Asla ihtiyaca cevap vermiyor. Park noktasında birbirimize çarpıyoruz. Bu sıkıntının bir şekilde aşılması lazım. Bunun için yer proje var. O proje uygulanacak ve sadece o alanda sadece ticaret odası hizmet binası olacak. Benim birinci önceliğim değil. Gideceğiz odalar ve borsalar birliğine kapısına yatacağız. Eski prefabrik milli eğitim müdürlüğünün olduğu yere 24 derslikli okul yapılacak. Ziyaretimizde okul ve hizmet binasını sunacağız. Okul ve hizmet binası desteğini alacağımıza inancımız tam.”dedi.

SEBEPLERİ VARSA ÇIKAR AÇIKLARIZ

Düzce TSO'nun zamanında verme yetkisini almayı reddettiği için nakliyeci firmaların başka illere gitmek zorunda kaldığı sayısal takograf sürücü kartları ile ilgili olarak Çakır, şöyle konuştu:
“Çok yeni vakıf oldum. Bu araçlara takılan bir konu. TOBB’un oluşturduğu bir birim var. Eğer hala ticaret ve sanayi odalarına veriliyorsa biz bunu mutlaka alırız. Geçmişte şu ya da bu şekilde ihmal edilmişse o sebepleri oluşturur mutlaka alırız. Olmazsa olmaz sebepleri varsa çıkar açıklarız.”
OSB’lerle ilgili gelinen son durumu aktaran Çakır, Çilimli ve Gümüşova’ya yapılacak ihtisas OSB’ler ile mevcut OSB’leri sonuna kadar desteklediğini ancak Akçakoca’nın konumu itibari ile ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

YARIDA BIRAKILMAMALI

Çakır, “Çilimli, Gümüşova yolda. Ama bunlar ihtisas OSB’ler… Belli alanlarda ihtisaslaşmış. Çilimli ve Gümüşova’da olmalıysa yarıda bırakılmamalı. Kurum olarak arkasındayız. Mevcut OSB’ler benim gözbebeğim. Onlar tam olarak çalıştırmalıyız. Akçakoca’yı coğrafi konum itibariyle ayrı mütalaa etmek zorundayız. İSKİ ile alakalı bir meselemiz var.” dedi.

BİZ KUCAĞIMIZI AÇTIK

Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki dargınlıklar ilgili Çakır, pozitif yaklaşım içinde olduklarını sorunları çözmek için çalıştıklarını ifade etti.
Çakır, “Aramız çok iyi. Benim kimseyle küskünlüğüm, dargınlığım olmaz. Seçimden çıktık. Bizim hatamız olabilir. Biz kucağımızı açtık hiçbir arkadaşımızın bunu geri çevireceğini düşünmüyorum. Yolumuz iyi, aldığımız karşılık pozitif.” diye konuştu. 



Haber: S. KAŞKIR