Hat sanatçısı Hayrullah Altay'ın ilk Özgün Hat Çalışmaları sergisi, Halk Eğitim Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen bir törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi beş gün boyunca açık kalacak.

Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışı, Düzce Vali Yardımcısı Vekili ve Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut gerçekleştirirken, çok sayıda sanatsever de açılışta hazır bulundu. Açılışın ardından Hayrullah Altay, Kaymakam Akbulut'a eserleri hakkında bilgi verdi.

Altay'ın eserleri ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulurken, eserler arasında, özlü sözler, ayet, hadis ve besmele içerikli klasik hat sanatı tabloları dikkat çekti. Altay'ın hat sanatının arap harfleri ile hazırlanan klasik örneklerinin yanı sıra, latin harflerinden yapılan tablolar ve hat sanatı ile resim sanatını buluşturan bazı örnekler de beğeni topladı.

Hayrullah Altay, sergisi hakkında bilgi verirken, otuz yıla yakın zamandır bu sanat dalı ile ilgilendiğini, hat sanatının unutulmaması gereken bir sanat dalı olduğunu söyledi. Altay, geleneksel hat sanatını modern çağa uyarlamayı amaç edindiğini de sözlerine ekledi.