Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bu yıl da Turizm Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde kutlamalar başladı. Düzce'nin turizm potansiyeline dikkat çekmek için etkinlikler düzenlenmeye ve fuarlarda boy gösterilmeye devam ediledursun Düzce hala turizm pastasından yeterli payı almayı bekliyor.

 

Akçakoca'da etkin bir tanıtıma ihtiyaç var

 

Düzce sahip olduğu doğa güzellikleriyle hem yaz hem de kış turizmine ev sahipliği yapacak bir il konumunda. Yaz turizmi denilince ilk akla gelen yer ve Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı olan Akçakoca, Akdeniz ve Ege illerine alternatif olarak ilk tercih olacak bir potansiyele sahip olmasına karşın hala yeterince tanınmmıyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çevre illerden güneye inemeyen yerli turistler için yazın vazgeçilmez adreslerden biri haline dönüşmesi için Akçakoca'da doğru ve etkin bir tanıtıma ihtiyaç duyuluyor.

 

Yıllar sonra akıllar başa geldi

 

Kış turizminde ise Düzce'de hala bekleyiş sürüyor. Kartalkaya'ya rakip olacak düzeyde her koşulu taşıyan Kardüz Yaylası'nı kış turizmine kazandırmak için yapılan girişimler yol ve elektrik olmaması nedeniyle yıllarca bir arpa boyu ilerlemeyedi. Kardüz'ü incelemeye gelen yatırımcının yol ve elektrik olmadığını görünce kaçması üzerine geçtiğimiz yıl hummalı bir çalışma başlatıldı ve yayla bu iki önemli hizmete kavuştu. Şimdi kaçan yatırımcıların tekrar kapımızı çalması bekleniyor. Hemen yanı başımızda Kartalkaya yıllardır turist çekerken Kardüz’ün boş kalması Düzce ekonomisi için büyük bir kalemin boş kalmasına sebep oluyor.

 

Gelen yatırımcı da kaçırılıyor

 

Spor turizmine müsait doğa harikalarına sahip olan Düzce şimdilik sadece rafting sporuna ilgi çekebilmiş durumda... Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’nde yer alan rafting parkuru en tanınmış spor turizmi adreslerimizden olurken bunun dışında Düzce'nin off-road ve bisiklet sporlarına uygunluğunun da reklamının yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Topuk Yaylası tesislerinde yapmış olduğu kamp merkezi açıldığı günden bu yana birçok turisti çekti. Hatta Fenerbahçe futbol takımının burada kamp yapması sportif faaliyetlerin artmasını sağladı. Bu bağlamda Beşiktaş’ın Kurugöl’e yapmak istediği tesisin açılması durumunda ilimizdeki hareketliliğin artması kaçınılmaz. Fakat bazı bürokratik engeller nedeniyle Beşiktaş'ın Kurugöl'den vazgeçmek üzere olduğu konuşuluyor. Düzce'deki yöneticiler ilin tanıtımı için canla başla çalışıldığını sık sık yinelerken gelen yatırımcıların vazgeçme noktasına getirilmesi tezatlığı da gözler önüne seriyor.



Güzellikler saklı kalmasın!

 

Öte yandan hala yaşadığı şehrin değerlerini bilmeyen birçok Düzceli olduğu araştırmalarla ortaya konulurken bu durum hem yerelde hem genelde yaşanan tanıtım eksikliğini gösteriyor. Birçok güzelliği içerisinde barındırmasına karşın tanıtım noktasındaki yetersizlik bu değerlerin saklı kalmasına neden oluyor. Turizmde gerekli reklamları yapamayan Düzce'nin bunun yanında bir de ayağına gelen fırsatları tepmesi tanınmamasına tuz-biber ekiyor. Bir çok imkana sahip olan ilimizin “Batı Karadeniz’in turizm merkezi” vasfına erişmesi için daha fazla geç kalınmadan ilgililerin daha etkin çözümlerle harekete geçmesi gerekiyor.

 

Haber;C.Üstüner