Hayvanları Koruma Derneği Toplumsal Fayda ve Çevre Derneği Düzce Temsilciliği, Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırlarına yapılması planlanan ancak Kabalak Köyü’ne mevkii olarak daha yakın olması nedeniyle Kabalak Köyü halkının sıcak bakmadığı projeye ilişkin yaptığı açıklama ile projenin arkasında olduklarını belirtti.



“Projenin hiçbir zararı yok; ivedilikle hayata geçmeli”
Dernek adına açıklamada bulunan HAYTAP Düzce Temsilciği Neşe Perihan Kulak yaptığı yazılı basın açıklaması ile şu ifadelere yer verdi:
“Köylü vatandaşlarımızın endişeleri doğrultusunda, bölgede inceleme yaptık. Olağanüstü bilgi kirliliği hakkında açıklamalar yaparak, Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin olmazsa olmaz olduğunu, gerekliliğini anlattık. Elbette su havzalarının zarar görmesini bizlerin de istemeyeceğini, bu konuda gereken incelemeleri yapacağımız sözü vererek ayrıldık. Araştırma ve eldeki raporlara göre, sonuç olarak, su havzalarının zarar görmeyeceğini, rehabilitasyon merkezinin 16-20 dönümlük alan içinde olacağını, hayvan toplama değil, tedavi merkezi olacağını bir kez daha belirtmek görevimiz. Hayvan, çevre ve insan sağlığı için bu derece önemli ve gerekli bir proje ivedilikle hayata geçmeli, köylüler de dahil tüm bölge insanı projeye sahip çıkmalıdır. Konunun bizi ilgilendiren yönü şimdilik budur. Varsayımlar üzerine hareket değil, var olanla ilgili hareket etmemiz gerektiğini belirterek, Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye bir kez daha teşekkür ediyoruz.”



Haber: Ö.YILMAZ