Düzce Belediyesi tarafından 1’incisi organize edilen ve Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde 2 gün boyunca süren “1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi” ile ilgili Düzce Turizm Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Taşhan’dan tepki geldi. Kongrenin hazırlanmış bir senaryo, tiyatro ve kurgu gibi olduğunu öne süren Taşhan, kongreye katılan Düzceliler’in fikir ve düşüncelerine itibar edilmediğini öne sürdü.
Düzce’nin kalkınmasındaki yatırımlar tarım ve turizm ile olmalı”
Düzce’nin kalkınmasındaki yatırımların tarım ve turizm olması gerektiği görüşünü savunan Taşhan,  “2021 yılının sonlarına gelindi. Geçen bir yıl içerisinde ilimizin kalkınması ve yatırımla, tanıtılmaya yapılan mücadelenin haklımız tarafından önemsenmediği görülmekte; bunun nedenleri araştırılmalı. Yapılan projelerde konulara vakıf insanlarla yapılmayan istişareler, yapılmak istenen yatırımların ve işlerin ulaşılamadığı görülmekte.  Kurumlarla ilgili projelerde, kurumlar proje dışında bırakılıyor. Uygulama hayal oluyor. Belediyelerin bütünlüğü birinci konumuz olmalı. Sanayi ve Ticaret Odalarımız mutlaka ilimizde yapılmak istenen işlerden haberdar ve içinde olmalı. İlimizin kalkınmada hedefi olan tarım, turizm, sanayi bu 3’ünün 2’si Tarım ve Turizm sınırsız, sanayi sınırlı olmalı. Sivil toplum kuruluşları amme hizmeti yapan toplumlardır. Karar mercilerinin sivil toplum kuruluşları ile yeterli istişare apaçık ortada” diye konuştu. 
Kongrede Düzcelilerin görüş ve fikirlerine itibar edilmedi”
1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresinin hazırlanmış bir senaryo, tiyatro  ve kurgu gibi olduğunu iddia eden Taşhan, “2021 yılı son yapılan 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’nin düşünülmesi yapılması güzel bir gündem oldu. Fakat katılımcı halkımızın görüş ve düşüncelerine itibar edilmedi. Yapılan toplantıda Milletvekillerimizin, Belediye Başkanının, konuşmaları halkımız ve ilimiz için düşünülen sözler ilgimizi çekti. Katılımcı misafirlerin sözleri, fikirleri, panelleri, halkımızın duyarsız, beceriksiz, Düzce’nin geleceği için hiçbir şey yapamayacağını tasarladılar. Konuşulan söyleşilerde dikkate alınması tabii ki var. Bu toplantı için şunu söylemeden geçemiyorum; hazırlanmış bir senaryo, tiyatro, kurgu gibi oldu. Bizde iki günümüzü Başkanımızın yanında olmak için harcadık. Yorum halkımızındır” şeklinde konuştu
.