Düzce ili Belediyeler Birliği Katı Atık Birliği'ne ait "Katı Atık Tesisi'yle ilgili yeni gelişmeler Hecinler halkını sevince boğdu..Danıştay'ın ÇED raporunun iptaline ilişkin kararının Hecinler mevkiinde  nöbet tutan kadınlar tarafından duyulması sevinçle karşılanırken halkın "bu tesis buradan kalkmadan burayı terk etmeyeceğiz" şeklinde sözleri dikkat çekti. köylüler "Hak yerini buldu Hecinler bizim oldu" diyerek  birlik ve beraberliğin böyle bir sonucu getirdiğini dile getirirlerken, mahkemeye de teşekkür ettiler..  

HASTANE YAPILSIN OKUL YAPILSIN
Danıştayın yanlışı gördüğünü belirten köylüler, aylardır sürdürdükleri mücadelenin bu şekilde sonuçlanmasının sevincini yaşadıklarını belirtirlerken, her vatandaşın değişik öneriler sunması dikkatlerden kaçmadı. 

Aylardır nöbet tutan Hecinler halkına " bu alan bundan böyle nasıl değerlendirilmeli?" şeklinde sorduğumuz sorularda değişik cevaplara tanık olduk.Bu alanın iyi bir mesire alanı olduğunu vurgulayan köy kadınları çöp yüzünden hastalıklar yaşadıklarını, evlerine misafir kabul edemediklerini belirtirken "artık mutluyuz rahatız huzurluyuz.Sağlığımıza kavuşacağımızdan mutluyuz.Evlerimizde balkonlarımızda rahat nefes alıp rahat yemek yiyeceğimizden mutluyuz" dedi.

Haber;E.TAYHAN