Türkiye Motosiklet Federasyonu, Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi’nin düzenlediği Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası’nın beşinci ayak yarışı 24 ve 25 Ekim 2015 tarihlerinde Kaynaşlı’da düzenlenecek. Yarışlara Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, İran ve Karadağ gibi çeşitli ülkelerden sporcular katılacak.

Doğasıyla adından söz ettirmek isteyen Kaynaşlı’nın cazibe merkezi haline dönüşmesi için önemli bir yeri olan organizasyon hakkında bilgi vermek için Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ve Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve İl Genele Meclisi Üyesi Hasan Ergin, Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ile basının karşısına çıktı. Kaymakam Koca Vali Ali Fidan’ın kendilerine koyduğu hedef doğrultusunda Kaynaşlı’yı doğa ve motor sporlarıyla 2020 yılında hem Türkiye’de hem de Avrupa da gündeme getirecek çalışmalarla ilgili adımlar atmaya başladıklarını ifade ederek sözlerine başladı.

KAYNAŞLI VE DÜZCE 2020’DE AVRUPA DA BİLİNEN EN İYİ SPOR NOKTALARINDAN BİRİ OLACAK
Düzce’nin tanıtımı ve ilçenin kalkınmasında önemli bir payı olacak organizasyon ve hedefler hakkında bilgi verdi. “2020 yılı hedeflerimize baktığımızda Kaynaşlı’mız ve Düzce’miz 2020 yılında Türkiye’de ve Avrupa da bilinen en iyi spor noktalarından biri olacak. Organizasyonlara ev sahipliği yapacak, turizmden hak ettiği payı alacak. Kaynaşlı’da şuan 3 otel var. 2020 yılında 10 otel olacak. Bir tane ev pansiyonumuz var, hedefimiz 100’e çıkartmaktır. D-100’den karşılıklı 7 bin araç geçiyor. 5 bin aracı ilçemizden geçirmek istiyoruz.” Dedi.

100 MİLLİ SPORCU, 700 KİŞİYE İSTİHDAM
Koca, Sporların alt yapılarını tamamlayarak şuan sıfır olan milli sporcu sayımızı 100 milli sporcu sayısına ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Hedeflenen çalışmalar neticesinde 700 kişiye ek istihdam sağlayabileceklerini söylerken 2020 yılında her hafta boyunca Kaynaşlı’da farklı organizasyonlar yapacaklarının altını çizdi.

HEDEFE YOL ALIYORUZ
Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, göreve 4 alanda projelerle çalışmalara başladıklarını söyledi. 4 alandan birinin turizm olduğunu söyleyen Başkan Bayraktar, belirlenen hedefe doğru yol aldıklarını söyledi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, yapmak istedikleri çalışmanın emek isteyen bir yolculuk olduğunu dile getirerek başarmaları durumunda ender işlerden biri olacağını ifade etti.

30 MİLYONA HİTAP EDİYOR
Dünya’daki turizm hacmindeki havuzdan az bir pay alındığı söyleyen Akülke Kaynaşlı’nın 30 milyon insana hitap ettiğini paylaştı. Akülke Federasyon olarak üç branşta faaliyet göstereceklerini yapacaklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER