Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı olması dolayısıyla Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, il Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ahmet Zengin, hekimler, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.



“Hekimler, Mehmetçikle birlikte bu kutsal mesleği yerine getiriyor”

Hekimlerin mesleklerinde gösterdikleri özveri konulu video gösterimiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ahmet Zengin gerçekleştirdi. 14 Mart Tıp Bayramı'nın derin bir anlamı olduğunu belirten Zengin, hekimlerin Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs çıkartmasında, terörle mücadelede Mehmetçikle birlikte bu kutsal mesleği yerine getirdiğini ifade etti.

“17 Mart'ta Düzce Üniversitesi Dr. Talat Bahçebaşı Binasının açılışını gerçekleştireceğiz”
Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Öner Abidin Balbay yaptığı konuşmasında, hekimlerin mesleklerini zor şartlarda ama şefkatle yerine getirdiklerine işaret ederek, 17 Mart'ta Düzce Üniversitesi Dr. Talat Bahçebaşı Binasının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Burada çok daha iyi şartlarda hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacaklarını dile getiren Balbay, şiddetten uzak bir meslek ortamı temenni ederek sözlerini sonlandırdı.



“Şiddetten uzak ve rahat çalışma koşullarına sahip meslek yaşamı temennisinde bulundu”

Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını gönülden kutlayarak konuşmasına başlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, şiddetten uzak ve rahat çalışma koşullarına sahip meslek yaşamı temennisinde bulundu. En önemli ortak noktanın ve en önemli değerlerin başında sağlık olduğunu vurgulayan Çakar, sevmeden yapılacak en zor mesleğin hekimlik olduğuna dikkat çekerek sağlık çalışanlarının sadece bugün hatırlanmaması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının sonrasında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin hazırladığı kanun ve keman dinletisinde, Düzce Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan Gidiş ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Savaş İnciroğlu katılımcılara keyifli bir müzik akşamı yaşattı.



Müzik dinletisinin ardından Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından “Tıbbi Etik” konulu konferans gerçekleştirildi.

Program sonunda ise meslekte 25 yılını dolduran Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile Düzce'deki farklı hastanelerde görev yapan hekimlere başarı belgeleri takdim edildi.



Haber: Ö.YILMAZ