13. Uluslar arası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Hemşinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkıları ile Hemşin Köyünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, İlçe Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikler Çamlık Mevkiinde gerçekleştirildi. Romanya ve Bulgaristan’dan gelen Halk Dansları topluluklarının gösterilerini sunduğu etkinliklere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Özellikle yöresel türkülerin çalındığı etkinlikte yerli ekiplerin oyunlarına eşlik eden Romanya ve Bulgaristanlı dansçılar ülkeler arasındaki kültür birleşiminin en güzel örneğini sergilediler..
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Fikret Albayrak dolu dolu geçen bir festival yaşadıklarını belirterek, etkinliklere destek veren tüm kuruluşlara ve Hemşin Köyü halkına teşekkür etti.

Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış da Akçakoca’nın dışa açılma zamanının çoktan gelip geçtiğini belirterek, bu şekilde gerçekleşen insiyatifleri heyecanla karşılıyorum. Akçakoca’nın konumu da elverişli, Karadeniz’in kıyısındaki bütün ülkelerle akrabalıkları ve dostlukları var. Şimdi onu resmi bir çerçeveye oturtuyoruz dedi.

Akçakoca’da turizmin sadece deniz, kum ve güneşten oluşmadığını belirten ilçe kaymakamı Savaş Tuncer ise doğa ve kültür turizminin de yaygınlaştırılması için gayret gösterdiklerini ve bu noktada önemli mesafe kaydettiklerini söyledi.

Çamlık mevkiindeki gösterilerin ardından etkinliğe katılanlar hep birlikte yaklaşık 2 kilometrelik yolda doğa yürüyüşü yaptılar.