Düzce Belediyesi ve Düzce İl Müftülüğü anlamlı bir projeye imza attı. Düzce’de artık her Cuma günü Şehir Mezarlığı Şehitlik Camii’nde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif etkinliği düzenleniyor.

Düzce İl Müftülüğü tarafından zaman zaman gerçekleştirilen etkinliğin her hafta Cuma günü Düzce Belediyesi’nin de katkılarıyla yapılması konusunda İl Müftüsü Selami Emen ile görüşen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın talimatı ile 2 haftadır Şehitlik Camii’nde gerekli hazırlıklar yapılıyor.

Etkinlik kapsamında Düzce’de hafızlık eğitimi gören öğrencilerle Mevlid-i Şerif programı ile hatim yaptırılıyor. Şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunan ve dualar edilen etkinlik, öğrencilerin bilgilerini pekiştirmesine de vesile oluyor. Bugün ikincisi düzenlenen etkinlik vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Hafız Hasan Kur’an Kursu, Düzce İmam Hatip Okulu ve Aydınpınar Kur’an Kursu’ndan 30 hafız öğrencinin Kur’an tilaveti ile düzenlenen program her Cuma düzenli olarak gerçekleştirilecek.

Haber: C.ÜSTÜNER