Doğanlı Köyü’nde yaşayan 15 hanelik kesim, 3 yıldır aynı sorunla mücadele ediyor. Her kış aylarında baş gösteren sorun ise dere taşkını…

Köy sakinlerinin iddiasına göre, Yeşilçam Köyü’nde bulunan bir derede kış mevsiminde yağışın bol olması nedeniyle yaşanan taşkın, vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.



Çaldıkları her kapıdan geri döndüğünü belirterek, hiçbir yetkilinin sorunlarına çözüm bulmadığını söyleyen köy sakinleri çareyi Öncü Haber Merkezi’ni aramakta buldu.  

Vatandaşlar, evlerinin önünü basan lağım suyu ile karışmış dere suyuna karşı gerekli önlemlerin alınması için yetkililere seslendi.

“Otizm hastası çocuğumu evimin önünden servise bindiremiyorum”

Taşkının yaşandığı bölgede bulunan ve evinin önü bataklığa dönüşen köy sakinlerinden Şakir Yılmaz, “3 yaşında Otizm hastası çocuğum var ve sabahları okula giderken evimin önünden servise bindiremiyorum. Hiçbir yetkili yaşadığımız sorunla ilgili bir çözüm bulmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.

3-5 saatlik bir yağışın ardından bölgenin bu hale geldiğini dile getiren Yılmaz yetkililerden yardım çağrısında bulundu.



“Hijyen açısından da çocuklarımız için tedirginiz”

Bölgede yaşayan başka bir vatandaş Cemil Öztaş ise yaşadıkları sıkıntıya şu sözlerle dile getirdi:

“Her kış olduğu gibi Yeşilçam Köyü’nden derelerin taşması sonucu biriken sular evlerin içerisine kadar giriyor ve çocuklarımız okula gidemiyorlar. İleriki bölge lağım. Biriken sular lağımla birlikte evlerimizin önüne kadar geliyor. Hijyen açısından da çocuklarımız için tedirginiz. Muhtara Belediyeye ve İl Özel İdaresine söylememize rağmen derdimize çare bulamayacaklarsa bize bir kayık versinler biz kayıkla gezelim burada. Oluşan bataklık yüzünden markete giderken ve eve gelirken geçiş yapamıyoruz. Bu nedenle yolu 2 kilometre uzatmak zorunda kalıyoruz.”



“Çok mağdur durumdayız”

Yine aynı bölgede yaşayan vatandaş Hüseyin Yiğit, “Çok mağdur durumdayız. Sabah işe giderken ya da çocuklarımızı okula gönderirken yoldan geçemiyoruz. 1-2 saat yağışın ardın hemen su taşkını oluşuyor. Zaten akan su sadece yağmur suyu değil lağımla karışık akıyor. Kokudan dolayı da rahatsızız” ifadesinde bulundu.

“Oluşan lağım kokusu hasta olmamıza sebep oluyor”

Köyde yaşayan Ensar Öztaş isimli öğrenci ise, okula giderken bölgeden geçmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Sudan geçmek zorunda olduğumuz için ayaklarımız ıslak okula gidiyoruz. Ve oluşan lağım kokusu hasta olmamıza sebep oluyor” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ