Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde yol ve kaldırımların açık tutulması için çalışmalar sürerken, yayalar bir kez daha kaldırımların kayganlığından şikayet ediyor.

Kar yağışından önce mücadele çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Hiçbir mağduriyet yaşanmayacak!' diyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, her kış döneminde çalışmaları yetersiz bulunan belediyenin bu sefer hızlı müdahale ile işin altından sorunsuz kalkmasını hedefledi ancak konu kaldırımlar olunca eleştiri yağmurundan kurtulamadı.

Eski Başkan Mehmet Keleş'in ilk başkanlık dönemi olan 2004-2009 yılları arasında Düzce'ye kazandırılan mermer kaldırım taşları yüzünden bu son kar yağışında da düşme tehlikesi yaşayan yayalar tepkilerini Öncü Haber mikrofonu aracılığıyla dile getirdi. Kaldırımlarda yürümekten korkar olduklarını belirten vatandaşlar, yıllardır tepki gösterilmesine karşılık neden bu taşlardan vazgeçilmediğini sorguladı.

"Her şeyi yapabiliyorlarsa bunu da değiştirsinler"
Gül Çetinkaya isimli vatandaş, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Kaldırımlardan memnun değiliz. Siz memnun musunuz? İlk zaman yapıldığında herkes kayıp düştü, orasını burasını kırdı biliyorsunuz. Bir önceki başkanın yapmış olduğu rezillikler bunlar. Adam resmen bizi mezarlığa gömmüş gibi. Her yer mermer. Hala daha kayılıyor. Bir sıkıntı var mı? Çok büyük bir sıkıntı var. Değişir mi? Tabii ki değişir. Her şeyi yapabiliyorlarsa bunu da değiştirsinler. Yeni belediye başkanı bunlara da bir el atacaktır inşallah."

"Başka taş döşensin"
Emirhan Boz ise "Siyah olanlar çok fazla kayıyor. Genel olarak herkes düşüyor. Biz de şahit oluyoruz. Gelirken ben de düştüm. Onlar kalksın yerine başka taş gelsin istiyorum." 

Öte yandan gelen yoğun şikayetler üzerine daha kullanışlı hale getirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllarda uygulanan 'tırtıklama' yöntemi de çözüm olmadı. Mevsimin ilk kar yağışında yine aynı isyan sesi yükseldi: "Kaldırım değil, buz pisti!"

Haber: C. ÜSTÜNER