Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda askerliğini kısa dönem olarak yapan 321. dönem erler yeminlerini ederek temel askerlik eğitimlerini tamamladılar.

 

 

 

 

Protokolün ve ailelerin büyük ilgi gösterdikleri yemin törenine Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, Garnizon Komutanı Sabahattin Toprak katıldılar.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende uygun adım yemin etmek için hazırlanan stantlara yürüyen, bir ellerini arkadaşlarının beline, bir ellerini de silahlarının üzerine koyarak yemin eden askerler intizamları ile seyredenlerin takdirini topladılar. Daha sonra kısa dönem eğitimlerini başarıyla tamamlayan askerlere plaketleri verildi.

 

Eğitimini üstün başarı ile tamamlayan er ise ödülünü Garnizon Komutanı Sabahattin Toprak’tan aldı. Ardından dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çaktı.

 

Yemin töreninde bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Sabahattin Toprak, askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek askerliğin temel kurallarının öğrenildiğini, şanlı bayrağın huzurunda askerlerin seve seve canlarını vereceklerine ant içtiklerini dile getirdi.

 

 

Tören geçidinin ardından yemin töreni son bulurken, erler de aileleri ve yakınları ile hasret giderdiler.