Eğitim Bir-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Tokgöz  ve yönetim kurulu üyeleri Düzce adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, mesai saatleri dışında yapılan meslek içi eğitim seminerlerinin hukuka aykırı olduğunu ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını dile getirdiler.

 

 Açıklamayı yapan Eğitim Bir-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Tokgöz, günlük ve haftalık çalışma saatlerinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtildiğini ve mesai saatleri dışında çalıştırılmaları durumunda mesai ücretlerinin ödenmesinin de yasa güvencesinde olduğunu söyledi.

 

Hizmet içi eğitim çalışmaları mesai dışında yapılmasına karşın mesai ücreti ödenmediğini vurgulayan Tokgöz, Hizmet içi eğitim seminerlerinin mesai düzenlemeleri, içeriği ve zorunlu tutulması noktasındaki itirazlarını gerekli mercilere yaptıklarını, Ancak yaptıkları başvurulara olumsuz cevaplar geldiğini ifade etti.

 

Tokgöz, hizmet içi eğitim uygulamasına karşı olmadıklarını,  ancak bunun zorunlu tutulması ve içerik olarak düşük seviyede olmasına itiraz ettiklerini de belirtirken, açtıkları davada, şimdiye kadar katıldıkları hizmet içi seminerlerin mesai ücretlerini de isteyeceklerini dile getirdi. Eğitim Bir Sen Düzce İl Başkanı Ömer Tokgöz, mahkemenin neticesini de kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.