Öncü Tv, her gün onlarca olayın kaydedildiği MOBESE merkezini ve çalışmalarını görüntüledi. olaya en hızlı şekilde müdahale etmek amacıyla 155 Polis imdat merkezi ile koordineli çalışan Mobese merkezi ile ilgili tüm merak edilenler bu hafta Özlem Yavuz'la Haftaya Bakış programında ekranlara taşınıyor..

 

 



MERKEZİN ARŞİVİ SINIRSIZ

Kaydedilen görüntülerin arşivlenmesinde herhangi bir sınırın olmadığı merkez sistem faaliyete geçtiği günden bu yana bütün kayıtlar saklanıyor. Tam Geçiş noktasında bulunan Düzce'de aranan araçların ve çalıntı araçlara geçit verilmiyor.

 



MOBESE Kent Güvenlik Muharebe Müdürlüğü'ne yetkilileri dışında kimsenin giremediği merkezin kapısında parmak okuma sistemi buluyor.

 



Şehir merkezinin kontrol edildiği yer olan Kent Güvenlik Merkezi'nde hareketlilik hiç bitmiyor. Plaka tanıma sisteminden tutunda, 155 Polis İmdat ihbarlarının alınamasına, Trafik cezalarının tespitine, trafikte meydana gelen kazaların süreçlerinin incelemesine kadar bir çok konuda çalışmalar yürütülüyor.

 



155 POLİS İMDAT

Kent Güvenlik Merkezi sadece MOBESE görüntülerinin takip edildiği bir yer değil, 155 Polis İmdat çağrılarına da bu noktadan cevap veriliyor..... İhbar konusuna göre buradan ekiplerde yönlendirilebiliyor. Ekiplerin hangi noktalarda bulunduğunun da takibi yine bu Merkez'den yapılıyor.

Düzce'de meydana gelen kazaların MOBESE kameralarına yansıması halinde takiplerinin yapılması, Trafik kurallarına uymayan araçlara cezai işlemlerin yapılması ve cezaların adreslerine postalanma gibi işlemlerin de yapıldığı Merkez'de Düzce'nin güvenliği için herşey yapılmakta....

Kaza rekortmeni olan Düzce'de mobeselere yansıyan görüntülerin başında yine kazalar geliyor... kaza kayıtlarına endeskli olarak bu yönde denetimlerinde arttığı bildiriliyor. Şehrin huzuru ve halkın güvenliği için gece gündüz görev yapılan MOBESE merkezinde, özel hayatın gizliliği de ön planda tutuluyor.

Emniyet Müdür yardımcısı Osman Tuna da halkın dillendirdiği şekilde gözetlenmek amacıyla kurulmağına dikkat çekerek “Herkes gözetlenmiyor. Devletin vazifeleri içerisinde suç oluşmadan önce önleme gibi bir vazifesi vardır. Dolayısı ile halka açık alanlarda devletin kamerlarla halkın, trafiğin hareketliliğini takip etmesi ve ona göre değerlendirmede buluması tedbir alması vazifesidir. Özel hayatın gizliliği bizim için çok önemli hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konudur.”dedi.

 



 Tuna yapılan bu programla ilgili olarak, “Emniyet Teşkilatı olarak sorumluluklarımız halkımız taktir eder ki çok ağır, yapılcak bu programla halkımızın merakını gidermek bizi onurlandırır. Onlara güven telkin edebileceğimizi düşünüyorum. Bazı bilgilerin, birinci ağızdan doğru aktarılması, halkımızın daha rahat edeceğini ve suçluların da biraz tedirgin olacağını düşünüyorum.” dedi.

 



Bu konuyla ilgili olarak daha geniş bilgi almak ve görüntüleriyle izleyebilmek için Özlem Yavuz'la Haftaya Bakış Programı'nı Cuma günü saat 21:00'da Öncü TV'de izleyebilirsiniz.

 

Haber: G. KARDUZ