Çay mahallesinde Yüzde 57 engelli raporu bulunan 42 yaşındaki Sabri Asan’a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen bin 700 TL’lik iş kurma yardımı ve 10 adet sakız koyunun muhtarlık tarafından alındığı iddialarının adresi olan Çay Mahallesi Muhtarı Hüseyin Mali’ye mikrofon uzattık.
Kendi döneminde ne iş kurma yardımı nede koyun dağıtımı yapılmadığını belirten Çay Mahallesi Muhtarı Hüseyin Mali, iddiaların muhatabının kendisi olmadığını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf’ında yapılan yardımların kayıt edildiğini belirten Mali, yardımların muhtarlar aracılığıyla dağılmadığını dile getirdi.


ZAN ALTINDA BIRAKILMAMALI


Mali, “ Sosyal yardımlaşma araştırma yapmadan sorgulamadan yardım verilmez… Onların ekipleri vardır araştırma yaparlar. Benim zamanımda koyun keçi yardımı yapılmadı. Vatandaş sosyal yardımlaşmadan evrakını çıkarmış bana gösterdi. Bunların kendisinin almadığını söyledi. Koyun almış mı vermiş mi her şey kayıtlıdır. Kimseyi zan altında bırakmasına gerek yok.” diye konuştu.
Sahte imza atılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf’ında yardım almanın mümkün olmadığını altını çizen Mali, vatandaşlarda yardımların muhtarlık tarafından dağıtıldığına ilişkin yanlış bir algının olduğunu ifade etti.


YARDIMLARIN MUHTARLIKLA İLGİSİ YOK


Mali, “Yardımlar artık muhtar tarafından yapılmıyor. Eskiden öyleymiş ancak sistem değişti. Vatandaş bizzat sosyal yardımlaşmaya gidip kendi müracaat ediyor. Yapılan araştırmanın ardından gerekli yardımı yapıyor. Bu yardımların muhtarlıkla ilgili yok. Bu yaklaşık 2 yıldır bu şekilde. Benden önce yapılmışsa da benim bir bilgim yok. Hala vatandaşlar bu işleri muhtarlar tarafından yapıldığını zannediyor. Onu bunu itham etmeye gerek yok. Vatandaşın gelip o aldı bu aldı demesine gerek yok.” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR