18 Temmuz 1934 günü yurt gezileri sırasından Bolu'dan yola çıkan ve Düzce'ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Düzce girişinde coşkuyla karşılanmış ancak İstanbul'dan gelen acil bir haber üzerine kısa süre içinde Düzce'den ayrılmıştı.

 

İstanbul yolculuğu sırasında Gümüşova İbrahimağa Köyü halkı tarafından köy girişinde karşılanan Atatürk'e ayran ikram edilmişti. İşte o gün bugündür köy halkı Selamlar’a ismini veren Atatürk’ü her yıl 18 Temmuz’da çeşitli etkinliklerle anıyor…

 
Atatürk'ün Selamlar Köyü'ne gelişinin 80. Yıldönümünün bu yılda Ramazan ayına denk gelmesi sebebi iftar verildi.
 

 

Köy meydanına kurulan iftar sofrasına köylüler ilgi gösterirken programa Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Düzce Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça,Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ile Düzce Baro Başkanı Ali Dilber katıldı. Aynı gün Yığılca Belediyesinde de iftar programı olması sebebiyle protokolün katılımı biraz daha az oldu.

 

Her yıl çeşmelerinden ayran akıtılan Selamlar'da bu yıl hazır ayran dağıtıldı. Okunan ezanla oruçlar açıldı, İftarın ardından Mevlid-i Şerif okundu.

 
İftar programında Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap  ve Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi, yaptıkları konuşmalarda köye ismini veren Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla andıklarını ifade etti.

 

 

Ardından Atatürk’e ayran yapılan ahşap yayık başta olmak üzere birçok fotoğraf ve yöresel kıyafetlerin sergilendiği müzeyi gezen davetliler arasında Garnizon Komutanı Ramazan Akça, üzerinde Atatürk resminin bulunduğu kravatıyla dikkat çekti.

Haber;S.KAŞKIR