İl Genel Meclisi Kasım Ayı ilk birleşimi bugün Meclis Başkanı Dursun Çakır Başkanlığı’nda meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Akçakoca’nın Subaşı Köyü’ne Sokak hayvanlarına geçici bakım evi yapılmak üzere valiliğe tahsis edilmesinin karar bağlanması sonrasında ihalesi için ödeneğin etüt proje müdürlüğüne aktarılmasına karar verildi. Akçakoca’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’ne 500 bin TL katılım payı ödenmesine kararı alındı. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan işyerlerinden bazıları Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü’nün (ŞÖNİM) Hizmetlerinde kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne 10 yıllığına tahsis edildi. Cumayeri ve Kaynaşlı’nın çöp toplama sorunun araştırılması ve komisyona sunulmasına karar verildi.

Birleşimde meclis toplantısı başlamadan önce Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğretim görevlileri ve öğrencilerçıkarma yaparak “Çevre ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Programı” konusunda sunum yaptı.

“Projenin maliyeti 70 milyon TL”
Sunumun açılış konuşmasının yapan Rektör Çakar, dokuzuncusunu düzenledikleri toplantılara ilçe ve merkez köy muhtarları ile ihtisaslaşma komisyonu ile birlikte toplantılara gittiklerini belirtti.

Çakar,Çevre ve Sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarıyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kalkınma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bütçenin 70 milyon TL’yi aşacağını karara bağladık. Bu çok önemli bir fırsat. Üniversite imkanlarıyla sağlanacak çok önemli bir katkı. Ben 2015 yılı mayıs ayında rektörlük görevine atandım. Haziran ayında YÖK çok güzel bir çalışma başlattı. 81 ilde yaklaşık 200 üniversite var. Bazıları çok eski üniversiteler. Bunların artık bulundukları bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamakla ilgili faaliyetlerinin dışında ekonomik olarak yapabileceği pek bir şey yok.”

“Bu hafta içerisinde ilk defa bütçe konuşuldu”
YÖK’ünihtisaslaşma programınıbölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yapmanın çok daha kolay ve anlamlı olacağını fark ettiği için başlattığını dile getiren Çakar, “5 üniversitenin projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından özellikle bölgenin kalkınmasına ve sürdürülebilir gelişmesine katkı sağlamak adına desteklenmek amacıyla seçildiler. Biz de geçen yıl ekim ayında öğrendik ve çalışmaya başladık. Bu hafta içerisinde ilk defa bütçe konuşuldu.”dedi.

Çakar’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Çevre ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma” konulu sunum yaptı. Uğraş’ın anlattıklarına ilgi gösteren meclis üyeleri ellerinden gelen desteği göstereceklerini ve çalışmalara kendilerini de dahil etmelerini istedi.

Toplantı bir sonraki birleşim günü ve saatinin belirlenmesi ile son buldu.

Haber: Ö. YILMAZ