İl Genel Meclisi Nisan ayı ilk birleşiminde 2012 yılında görev yapacak encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri seçimi yapıldı.meclis üyelerinin verdiği önerge doğrultusunda kapalı zarf usulü yöntemi ile yapılan encümen seçiminde; İl Encümeni kadrosunu Mustafa Tok, Kazım Sağlam, Necmi Kap, İsmail Arslan ve Ayhan Hacıislamoğlu isimleri oluşturdu.
Yol Ağı Tespit komisyonu
İl Genel Meclisi  bünyesinde Yol Ağı Tespit komisyonu kuruldu. Muhtelif İşler Komisyonu tarafından yapılan inceleme neticesinde Yol Ağı Tespit Komisyonunun kurulmasının uygun olacağı belirlendi.
Yeni yol yapımı ve yolların bakımının ne şekilde, nasıl yapılacağını tespit etme bakımından faydalı olacağı görüşünü taşıyarak Yol Ağı Tespit Komisyonunun kurulması ve 5 kişiden oluşması, ayrıca bu komisyon üyelerinin diğer Komisyon Üyeleri ile birlikte seçilmesinin uygun olacağı kararına varıldı.
Sevdamız Türkçemiz
Düzce Arsal Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sevdamız Türkçemiz projesinin geleneksel hale gelmesi talebi bugün İGM’de görüşüldü. Projenin, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Batı Karadeniz Bölgesi Düzeyinde Ortaöğretim Okulları kurumları arasında gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan  finansmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanması yönünde  İl Genel Meclisinin karar alması istendi. Talep, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.