İGM'DE VAHİM HATA

İl Genel Meclisi, Fevzi Çakmak Mahallesinde daha önce İl Emniyet Müdürlüğüne devredilmesi gündeme gelen 29 adet iş yerinin, Emniyet Genel Müdürlüğünün bu isteğinden vazgeçmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Cumhuriyet Başsavlığına devri gündeme geldi. 29 Adet işyerine ilave işyerleri ile 69 adet işi yerini Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muharebe Bürosu tarafından Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi olarak kullanılmak üzere 10 yıllığına tahsis edilmesi İl Genel Meclisinde görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu konu ile ilgili araştırmalarını tamamladıktan sonra raporunu meclise sundu. Ancak raporda yanlışlık yapıldığı ve özel idareye ait iş yerlerinin dışında, özel şahıslarının iş yerlerininde tahsisine imkan tanındığı ortaya çıktı. Bunun üzerine raporunda düzenlemeye giden Plan Bütçe Komisyonu yeni raporunda bunun sehven yanlış yanlış yazıldığını kabul etti. Komisyon yeni raporunda bu yanlışlığı düzeltirken, meclisin muhalefet üyeleri duruma itiraz etti ve özel şahısların takas işlemi tamamlanmadan tahsis yapılamayacağını ifade ettiler.

İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Turan raporun okunmasının ardından söz alarak “ Vatandaşın yeri tahsis edilmiş, bu iş olmaz. Tahsis edilen 16 iş yeri özel şahıslara ait, bunların takası tamamlanmadan tahsis söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Yanlışın düzeltilmesinin ardından özel şahıslara ait 16 adet iş yerinin takas işlemlerinin tamamlandıktan tekrar değerlendirimesine karar verildi. Bunların dışında bulunan ve özel idareye ait olan 47 adet iş yerinin ise tahsisinde bir sorun olmadığı ve 47 adet iş yerinin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muharebe Bürosu tarafından Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi olarak kullanılmak üzere 10 yıllığına tahsis edilmesinin uygun olduğu raporda belirtildi.

Haber: M. YILMAZ