İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarının ilk birleşiminde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Yenikent Bağlantı yolu ve Gümüşova Duble Yol Çalışmaları konularında üyelere bilgi verdi.

 

Yenikent Bağlantı yolunun bir an önce tamamlanması için il özel idaresi ve Düzce Belediyesi’nin makine parklarının birlikte kullanıldığını, bu yolun depremlerin ardından yapılmaya başlandığını ve il genelinde yapılması gereken acil işler kapsamında Başbakanlık Genelgesi gereğince özel idare tarafından yapıldığını söyledi. 

 

Yenikent Bağlantı yolunun bir an önce tamamlanabilmesi için hizmet satın alınma yoluna gidileceğini ve bunun ardından gerek belediyenin gerekse özel idarenin araçlarının geri çekileceğini söyleyen Üstünel, üyelerin muhtarlardan makine eksiklikleri konusunda baskı aldıklarını belirterek bitiş tarihini belirtmek gerektiğini söylemeleri üzerine, en kısa zamanda bitirilmesini istediklerini söyledi.

 

Ödenek geldiği zaman aktarabilme imkanı bulunması için Yenikent Bağlantı yolunun yatırım programına alınmasını isteyen Üstünel’in talebi oy birliği ile Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

Gümüşova Duble yolunda da mart ayından bu güne kadar 17 bin metreküp hafriyat alındığını, 21 bin metreküp de dolgu yapıldığını söyleyen Üstünel, buranın tamamlanması için tüm ilçelerin ve DSİ’nin kamyon ve iş makinası desteği verdiğini de sözlerine ekledi.