Şehirler arası trafiğin rahatlaması için de önemli bir konuma sahip olan duble yol bilmecesi bir türlü çözülemiyor. Geçtiğmiz günlerde yol üzerindeki çalışmaların devam edebilmesi için 8 firmanın katılımıyla ihale yapılmış ama çalışmalar hala başlamamıştı. Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan, “ Yol yapımının devam etmesi için 8 firmanın katılımıyla ihale yaptık. Şimdi ihaleye katılan firmaların araştırmaları devam ediyor. İhalenin sonucu açıklandığı gibi çalışmalarımıza tekrar başlayacağız. En kısa süre içinde de yapılan çalışmaları bitirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Yeni kent – Düzce arasındaki Bağlantı Yolu'nda yapılan çalışmalara da değinen Ercan, “ Yol üzerindeki çalışmaların Yeni Kent'teki kanala kadar olan kısmı büyük bir oranda tamamlandı. Şimdi de kanaldan sonraki alan üzerinde çalışmalarımız var. Buradaki çalışmalarda tüm hızıyla sürecek. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şimdilik ters giden her hangi bir sorun yok.” şeklinde konuştu.

Duble yolda ihale sonucunun ne zaman açıklanacağı belirsizliğini korurken bu durumun ne zaman çözümleneceği de soru işareti oluştururken Bağlantı Yolu'nun durumunun ne olacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.