Konuralp’e bağlı Aybaşı Köyü Gürgenpınar Mahallesi sakinleri iki yıl önce meydana gelen heyelanın ardından yolun çöken bölümünün onarılmamasına tepkili…



Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına gönderilen fotoğraflarda iki senedir yolun yapılmadığını bildiren vatandaşlar, “2 senedir bu şekilde bekliyor. Bu yoldan devamlı öğrenci servisi, işçi servisi geçiyor. Sık kullanılan bir yol yapılması için illa birilerin kaza yaparak uçması mı gerekiyor? İhmal var.” Diyerek yetkililere seslerini duyurmak istedi.

Vatandaşların talebi üzerine kendisine ulaştığımız Aybaşı Köyü Muhtarı Yaşar Çengel, vatandaşları umutlandıracak açıklamada bulunarak gereğinin yapılacağını söyledi.

Muhtar:"Biraz daha sabretsinler"
Köylerinde 3 farklı yerde daha büyük heyelanlar meydana geldiğini aktaran Çengel, “Resmi müracaatımızı yaptık. Yolun çöken kısmının onarılması için ön çalışma amacıyla taş döktürdük. Mevsim şartlarının düzelmesi ve yer altı sularının çekilmesiyle birlikte yol onarım çalışmalarının yapılacak. Büyük bir ekskavatör aracılığıyla yolun çöken bölümü düzeltilecek. Mahalle sakinlerimiz biraz daha sabretsinler. Ben de yolun düzeltilmesini istiyoruz. Sorunları ortadan kaldırarak sorunsuz bir durum oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.