Düzce'de bir türlü bitirilemeyen Düzce ile Yeni Kent arasındaki Bağlantı Yolu sorununa bir başka yol sorunu daha eklendi. Bağlantı Yolu'ndan önce ödenek konusunda kararı verilen ve çalışmaların başladığı Kaynaşlı Üçköprü Köyü mevkisi ile Akçakoca Yolu'nu birbirine bağlayacak Düzce Çevre Yolu projesi yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ikinci bir bağlantı yolu vak'ası olmaya aday gibi görünüyor.

Yoldaki önemli alanların istimlak sorunları olduğu için çalışmalar bazı bölgelerde yapılırken projede ödenek sorunu da baş göstermeye başladı.

Yapılan yol çalışması hakkında bilgi aldığımız Topoğraf Ahmet Toker, yolun haritası eşliğinde bilgi verirken 14 kilometrelik bir alanda yol çalışmalarının devam ettiğini ama 10 kilometresinde çalışmaların yapıldığını ama istimlak sorunu nedeniyle 4 kilometrelik kesimde çalışmalara başlayamadıklarını söyledi.

Yolun yapım aşamasında ödenek sorunu olduğunu da belirten Toker, yolun normalde 2009 sonunda bitirilmesi gerektiğini ama yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmaların bu süreye kadar bitmesinin çok zor olduğunu ifade etti.

Düzce için çok önemli bir konumda yer alan ve Düzce'nin neredeyse bütün yükünü çekecek bu iki yolun bir türlü bitirilememesi kafalarda soru işaretleri yaratırken bu sorunların nasıl çözüme kavuşturulacağı ise bilinmiyor. Yapılan çalışmaların verilen sürenin bir haylı dışına çıkılmasına rağmen hale bitirilmemesi de yaşanan durumu gözler önüne seriyor.