Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Öncü TV’de yayınlanan Platform Programı’nın konuğu oldu.

“Bolu Dağı eskisinden daha canlı olacak”
Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasının ardından işlevini yitiren tesislere dönük çalışmaların olduğunu kaydeden Bayraktar şöyle konuştu:

“Aslında Bolu Dağı’nda artık seçkin lokantalar kaldı. Onların da eski canlılığına yavaş yavaş döndüğünü görüyorsunuz. Geçen yıllara göre esnaf cebine daha fazla para girdiğini söylüyor. Varan Tesisleri’nin de yeniden açılması için çalışmalara başladık. Buranın da açılması ile birlikte, tahsisi hala devam ediyormuş, Bolu Dağı eski canlılığından daha güzel olacağına inanıyorum.”



“Bu 4 proje gerçekleşirse Kaynaşlı’yı kimse tutamaz”
Kaynaşlı’nın geleceğinin turizm olduğunu kaydeden Bayraktar, Kaynaşlı’da yaşayan vatandaşın sosyal alandaki yaşam standartlarının artması ve turizme açılması noktasında “Gerçekleşirse Kaynaşlı’yı kimse tutamaz” dediği 4 projeyi şu sözlerle anlattı:

“Bu 4 projeden biri Bolu Dağı’nın bisiklet yolu ile düzenlemesi ile birilikte bu yılsonuna kadar merkezi tamamlayacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte ve şu andaki lokantaların tabelasına kadar standardının olması gerekiyor. Bunun revizesi ile birlikte hatta bununla ilgili bizim İstanbul Projeler Daire Başkanlığı’nın Kaynaşlı’dan başlayarak Bolu Dağı’nın başlangıcında Karanlıkdere mevkiine kadar projelendirmesi devam ediyor. Yine yukarıda en tepe noktada onun da geçmişte çalışması vardı. Buraya camdan Bolu Dağı’na bir seyir terası istiyoruz. M1 alanının olduğu yerden bunun projesi de hazır Atakule gibi bir lokanta ve park alanı olmasını istiyoruz. Oradan da Yeşilay’ın yapacağı Ekolojik Köy’e bir teleferik oradan da Gırgın Çayırı’na teleferiğin yapılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bunların hepsinin altyapısı hazır. Kanal Kaynaşlı’nın yapılması ile birlikte yıllara tekabül eden sel felaketini önleyecek. Yan taraflarında 2’şer buçuk metrelik yürüyüş alanları var. Buradan vatandaş yürüyerek Asar boyunda oluşacak mesire alanına ulaşmış olacak. Hedefim bu 4 projenin hayata geçmesi.”

Terminal Kasım ayında faaliyete geçiyor
İlçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan terminal projesini anlatan Bayraktar, “Şu anda Kumluca Mahallesi’nde hem bu Asar Boyunda geçiş sağlanıp güzergah hareketlenecek. Hem de şehrin girişinde terminalin ihalesi oldu. Buraya şehirlerarası bir terminalin yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak ve Kasım Ayı sonunda vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Hem ilçeye şehirlerarası otobüslerin de girmesi sağlanacak. Önümüzdeki haftalarda müteahhit ilk kazmayı vuracak” ifadelerinde bulundu.



“Kaynaşlı’nın 50 yılına hitap edecek”
Son olarak ilçenin 50 yıllık içme ve sulama ihtiyacını karşılayacak sulama göletine ilişkin konuşan Bayraktar şunları kaydetti:

"Biz köylerimizin, mahallelerimizin yollarını açarken bu dere güzergahının yollarını da açtık. Debi ölçümleri yapıldı. Biz 2017 DSİ’nin Düzce yatırımına yetiştiremedik bunu Bolu’nun Düzce yatırımlarına yetiştirdik. Sadece şuanda Kaynaşlı’nın 50 yılına hitap edecek içme ve sulama göleti yapılmak üzere yer teslimatı ilgili firmaya verilmek üzere başlandı. Yatırım bedeli 25 milyon. DSİ’nin Kaynaşlı yatırımları 23 milyon."

Haber. Ö.YILMAZ