AK Parti Yığılca İlçe Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçeye kurulması kararlaştırılan imam hatip lisesi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Yiğit yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yığılca'ya kazanımı sağlanan imam hatip lisesi ilçemizdeki eğitim seviyesini yükseltmesi ve ilçe dışında değişik şehirlerde eğitimini sürdüren yüzlerce Yığılcalı çocuklarımız için çok acildi. Aynı zamanda bu liseye dışarıdan da yatılı öğrenci geleceğinden ilçemizde her yönü ile ciddi bir nüfus artışı olacak. Esnafımız da bundan nasibini alacak. On gün içinde kurucu müdür ataması yapılacak atıl durumdaki eski lise ve pansiyon binlarımızla birlikte eski ilköğretim okulunun ikinci ek binası da buna dahil edilecektir AK Parti hükümetimiz ve üç vekilimiz, sayın valimiz, sayın il milli eğitim müdürümüz, kaymakamımız okulumuzun açılması noktasında bizlere her türlü desteği sağladı. Bu vesile ile ilçemiz eğitim dalında ciddi bir kazanım elde etmiştir.”
 

İlk etapta normal lise olarak eğitimin verileceği imam hatip lisesinin ileriki yıllarda Anadolu İmam Hatip olarak hizmet vermesinin planlandığını kaydeden Yiğit, “Önümüzdeki yıllarda nüfusumuzun artışı ile birlikte diğer okullarımızı da ilçemize kazandıracağız. Tek hedefimiz diğer yerlerde ne varsa bizim ilçemizde de o olması. Hem kaybettiği hizmetleri hem de yenilerini elde etmek için çalışacağız. Yeni lisemiz Yığılca'mıza ve eğitimimize hayırlı olmasını temenni eder, ilçe esnafımızın ve eğitim gönüllüsü dostlarımızın güzide lisemize her türlü katkıyı vermelerini ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: S.KAŞKIR