Yığılca, bu yıl ilk kez bir festivale ev sahipliği yapacak. Yığılca piknik ve mesire alanı, Hasanlar Barajı, Saklıkent Şelalesi ve Yılançatı Kanyonu'nda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği Yığılca Kültür ve Arı Festivali'nin programı belli oldu. İlçenin tanıtımı ve sosyal hayatın gelişmesi adına bu yıl ilk kez düzenlenen ve 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 1. Yığılca Kültür, Doğa ve Arı Festivali'nde folklor gösterileri, fotoğraf sergisi, yöresel ürün ve el sanatları standları, yerel sanatçı konserleri, Saklıkent Şelalesi, Yılançatı Kamyonu ve Yedigöller bölgesinde doğa gezisi ve foto-safari, kültürel ve sosyal etkinlikler yer alacak.

2 gün sürecek sürecek olan festival, 6 Eylül 2013 Cuma günü akşamı saat 17.00'da Orman İşletme önünden Anıt Meydanı'na yürüyüş ile başlayacak. Açılış konuşmaları ve mehteran gösterisi ile devam edecek olan festivalde, Yığılca'dan Yedigöllere Fotoğraf Sergisi açılışı gerçekleştirilecek. Ardından Agon Halk Dansları gösterisi ile Afşin Eryiğit ve Grubu, festival ziyaretçileri ile buluşacak. Festivalin ilk günü, Hasan Yılmaz konseri ile son bulacak. Festival, 7 Eylül Cumartesi günü ise sabah saat 10.00'da Yığılca Motorkros Kulübü'nün doğa gezisi ile başlayacak. Doğa gezisi Saklıken-Yoğunpelit-Yılançatı Şelaleri'ni kapsayacak. Programın akşam etkinlikleri ise saat 20.00'da Egemen konseri ile başlayacak. Festivalde son olarak pop müzik sanatçısı Lara sahne alacak. Festivalin iki günü de havai fişek gösterileri ile son bulacak.

Kültür ve Arı Festivali'nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilmesinin planlandığını söyleyen Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti. Şahin, dolu dolu bir program hazırlanan festivale tüm halkı davet etti.

Haber; C. ÜSTÜNER