Yaklaşık 250 davetlinin katıldığı şehit yakınları ve gazilere yönelik iftar, Düzce Belediyesi Erguvan Tesisleri'nde düzenlendi.  Vali Ali Fidan ve eşi Fatma Fidan’la birlikte katıldığı iftarda şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre,  Düzce Jandarma Komutanı Bilal Güvenir, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz’ün de hazır bulunduğu iftar yemeğinde akşam ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

“Onlar bizler için çok kıymetli”

Vali Ali Fidan, iftar programında yaptığı konuşmada ramazan ayının ilk iftarını şehit ve gazi aileleri ile yapmanın kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu söyledi. Şehit ve gazi yakınlarını kendi aileleri gibi gördüklerini belirten Fidan, "İstedik ki bu güzel aya hep birlikte başlayalım. Bu vesileyle, vatan için, bizlerin birlik beraberliği için canlarını feda eden çok kıymetli şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Onlar sizlerin canlarıydı, eşiydi, oğluydu, babasıydı, ülkemizin kıymetli evlatlarıydı. Bu ülke ve vatan için canlarını feda ettiler. Onları millet ve devlet olarak hiçbir zaman unutmayacağız, bizlerle birlikte yaşayacaklar. Gazilerimiz de aynı şekilde cesaret ve gayret gösteren, hizmet eden milletin evlatlarıdır. Onlar da bizler için çok kıymetlidir." diye konuştu.

“Sizin için ne yapsak ne tür hizmetlerde bulunsak az”

Şehit ve gazi yakınlarının kendilerine bırakılan bir emanet olduğunu vurgulayan Fidan, şu ifadeleri kullandı:  "Bizler için çok kıymetlisiniz. Devletimizin gönlü, her kurumunun kapısı her zaman sizlere açıktır. Sizin için ne yapsak ne tür hizmetlerde bulunsak azdır."

Daha sonra İl Müftüsü Selami Emen, şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için dua etti. Vali Fidan, iftar sonrası ailelerle sohbet etti.

HABER;S.KAŞKIR