Gümüşpınar Unkor evlerinde geçtiğimiz hafta, bilinmeyen bir nedenle gece yarısı çıkan yangında 2 ev kullanılamaz hale gelmişti. Fazlı Mazlum’un evinde çıkan ve Ramazan Doğan’a ait eve sıçrayan alevler, iki aileyi de bir gecede evinden etti.

Ekonomik zorluk içinde yaşarken depremle sarsılan ve devletin verdiği yardım evleri ile sıcak bir yuvaya kavuşan iki aile bu yangın ile bir kez daha sokakta kaldı. Devletin verdiği evde oturan aileler bu kez devletin sıcak elini hissedemediklerini, yangın sonrası yardım talep etmek için gittikleri kurumlardan eli boş döndüklerini söylediler.

Yangında varını yağını kaybeden Muradiye Doğan, yangından sonra komşularına sığındıklarını, Kızılay’dan başka kapılarını çalanın olmadığını söyledi.

Doğan, “ valiliğe gittik yardım istemek için ancak kimse bir şey söylemedi. Yangından sonra hiç kimse gelip haliniz nedir diye sormadı. Kızılay geldi bir tek. Komşular sağolsunlar evlerini açtı. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” Dedi.

Yangının ilk çıktığı evde oturan anne kız ise devletten yardım alamadıkları için oldukça tepkililer. Asgari ücretle çalışan Bahar Mazlum, eve aldığı beyaz eşyaların taksitlerinin dahi bitmediğini söylerken, sigortalı olduğu için yardım taleplerinin reddedildiğini belirtti.

Bahar Mazlum, “ Yangında her şeyimizi kaybettik. Zaten bizim durumumuz olmadığı için bu evlerden yararlandık. Şimdi ise hiçbir şeyimiz kalmadı. Valiliğe gittik. Ancak ben sigortalıyım diye yardım edemeyeceklerini söylediler. Ben asgari ücretle bu evi nasıl yaptırırım. Devletimizde insanlık ölmüş, insanlık kalmamış. Kalacak yerimiz yok, şimdilik ablamda kalıyoruz. “ dedi.

Nurşen yaman ise, “Bugüne kadar haliniz ne diye soran olmadı. 2 hane de çok mağdur durumdayız. Kızılay yardım etti ama ne yapabilir ki sadece elindeki malzemeden verdi.”

Yangında iki ailenin de evindeki eşyalar kullanılamaz hale gelirken, evlerin içindeki görüntü ise içler acısı. İki aile de, eşyalar bir yana, sadece evlerinin çatılarının yapılmasına da razı olduklarını, çatıları yapılırsa içine girip oturacaklarını ifade ettiler.

HABER:H.İŞCAN