Avustralya'da şehir merkezinde arıcılık yapan Peter Dyer ve Jane Dyer çifti Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ( DAGEM ) Müdürü Yrd. Dç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Uzman Dr. Pınar Göç Rasgele ile birlikte Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Yığılca'da hizmet veren DAGEM' in faaliyetlerini internet üzerinden takip eden Peter Dyer ve Jane Dyer çifti, DAGEM bünyesinde yapılan arıcılık projelerini incelemek, Arıcılık Merkezini yerinde görmek ve ortak çalışmalar yapmak üzere Yrd. Dç. Dr. Meral Kekeçoğlu ile irtibata geçerek ilçeye geldi. Öncelikle Düzce Üniversitesi ve DAGEM'i ziyaret eden ve bilgiler alan Peter-Jane Dyer sonrasında Kaymakam Mehmet Özcan ile görüşmek üzere Kaymakamlığa bir ziyaret gerçekleştirdi.
Kaymakam Mehmet Özcan kendilerine ilçede yapılan arıcılık faaliyetleri, yürütülen projelerle ilgili bilgiler aktardı. Sohbet havasında geçen ziyarette Kaymakam Özcan, Peter ve Jane Dyer çiftine ilçede üretilen ballardan ve fındıktan oluşan bir hediye paketi armağan etti. Beraber çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

 

Haber: C. ÜSTÜNER