Çilimli Sapağı mevkiinde yıllardır faaliyet gösteren Kuruoğlu Kerestecilik ve Dış Ticaret A.Ş.’ye ait kereste fabrikasında yaşanan yangınlar, gözleri işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili alınan önlemlere çevirdi.

19 Aralık 2015 tarihinde Kuruoğlu Kereste Fabrikası’nın toz silosunda yaşanan patlamada ağır yaralanan Beytullah Günel isimli işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 3 işçi de yaralanmaları sonucu hastanelik olmuştu. Bu patlama ve sonrasında çıkan yangının dehşet görüntüleri henüz hafızalarda tazeyken, söz konusu fabrika yine yangınla adından söz ettirdi.

13 Aralık’ı 14 Aralık’a bağlayan gece Kuruoğlu Kereste Fabrikası’nda bir kez daha yangın çıktı. Ölümlü patlamada olduğu gibi yine toz silosunda meydana gelen yangın işçilerin dikkati sayesinde fazla büyümeden kontrol altında alındı.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, işçilerin can güvenliğinin en üst düzeyde tedbirlerle korunması gereken bu fabrikanın sürekli yangın ve patlama gibi vakalarla gündeme gelmesi, ‘İşiniz önemli, ya işçiniz?’ sorusunu sorgulamaya açtı.

Şimdi yangınla ilgili başlatılan soruşturma sonrası kamuoyuna açıklama yapılması ve bu fabrikadaki işçi güvenliğine yönelik tedbirlerin denetlenmesi bekleniyor.