İkinci Keleş döneminin istifa ile kapanması sonrasında koltuğa oturan yeni başkanla birlikte Düzce Belediyesi'nde yeni bir dönem de başlamış oldu.

Mesajı net şekilde verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla AK Parti adayı olan ve belediye meclisinde gerçekleşen seçimle Düzce'nin yeni belediye başkanı olan Dursun Ay, koltuğa oturmasının üzerinden geçen 11 günde artık belediye işlerin eskisi gibi olmayacağının mesajını net şekilde verdi.

Keskin ile uyumlu çalışıyor

Eski Başkan Mehmet Keleş ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in aralarında soğuk rüzgarlar estiği ve uyumu yakalayamadıkları sık sık basına yansırken, Düzce'nin çiçeği burnunda başkanı ziyaretlerde ve saha gezilerinde yanında görülen Keskin ile birlik-beraberlik içerisinde olduklarını daha ilk günlerden gösterdi.

Kapı gitti, ihale iptal edildi

Başkan seçilmeden önce Genel Merkez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde belediyeye çeki-düzen getirmesi talimatı verildiği konuşulan Başkan Ay, bu doğrultuda ilk olarak makamı önündeki güvenlik kapısını kaldırdı. Bir sonraki dikkat çeken icraatı ise bugün muhalefet partilerince sorgulanan İnönü Parkı ihalesini iptal etmek oldu.

"Mesai dolduran değil, verimli çalışan personel istiyorum"

Hem belediye meclis üyesi olması hem de Ankara'da yaptığı görüşmeler sonucunda belediyedeki aksaklıklar ve halk nezdinde olumsuz bakılan icraatları yakından bilen ve bunları masaya yatıran Başkan Dursun Ay, belediye birimlerini tek tek gezerek çalışanlarla tanıştıktan sonra "Mesai dolduran değil, verimli çalışan personel istiyorum" beklentisini açık şekilde çalışanlara hissettirdi.

Maaşlar bu yüzden mi gecikti?

Özellikle şişik kadrolara el atmak için personel listelerini masasına istediği ve detaylı bir inceleme yaptığı öğrenilen Başkan Ay'ın bu incelemesinin taşeron işçilerin maaşlarının da gecikmesine neden olduğu iddia edildi.

Bankamatik çalışanların üzerini çizdi

İlk kez başkanlık ettiği Düzce Belediye Meclisi Toplantısı'nda MHP'nin, belediye şirketlerinin yönetim kurulunda gözüken ve Düzce'ye hiç uğramadan maaş alan kişileri sorması üzerine "Gereğini yapacağım" diyen Ay'ın söz verdiği şekilde bankamatik çalışanları mercek altına aldığı bilgisi edinildi. Belediyeye gelmeyen, toplantılara katılmayan ancak yönetimde gözüktükleri için her ay hesaplarına maaş yatan kişilerin üzerini çizen Başkan Dursun Ay'ın ayrıca taşeron işçilerde de kısıtlamaya gideceği konuşuluyor.

"Kimse istifa etmesin!"

Diğer taraftan kendi yönetim kadrosunu oluşturması beklenen Başkan Ay'dan bir sürpriz adım daha geldi. Başkan yardımcılarının değişmesine kesin gözüyle bakıldığı şu günlerde yönetim ve birim müdürleri ile bir toplantı yapan Başkan Ay'ın "Kimse istifa etmesin!" dediği öne sürüldü.

Basın Sorumlusu Atilla Gösterişli ile yollar ayrıldı

Değişim için yeni yılı beklediği tahminleri yapılan Ay'ın yolunu ayırdığı ilk isim ise eski Başkan Mehmet Keleş ile hem ilk hem de ikinci döneminde çalışan Basın Sorumlusu Atilla Gösterişli oldu. Uzun yıllardır belediyenin basın biriminde çalışan deneyimli bir isim olan Gösterişli, Başkan ile yaptığı görüşme sonrasında görevinden ayrılırken, basın biriminde revizyonun devam edeceği duyumları geldi.

Haber: C. ÜSTÜNER