İstanbul Anadolu Yakası Düzceliler Derneği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen  Düzceliler gecesi İstanbul’da, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Modern bir mimari örneği olan  Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal Belediyesi’ne bitişik olarak yaptırılarak merhum Ecevit’e ithaf edilmesi ilginç bulundu.

 

Geceye İstanbul’da yaşayan Düzcelilerin yanı sıra  çok sayıda davetli katıldı. Düzceliler Gecesinde, Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, eski Milletvekili Mustafa Karslıoğlu, Pendik, Kartal, Tuzla ve Maltepe Belediye Başkanları,Sabiha Gökçen Havalimanı Personel Şefi Ali Fikri Hacıalioğlu, Kartal Mimarlar Odası Başkanı ve Öncü Tv Program Yapımcısı Yüksek Mimar Osman Güdü , Bahçelievler Emniyet Müdürü Orhan Danış ve çok sayıda iş adamı bir araya geldi.

 

Gecede konuşan Dernek Başkanı Faruk Çakmak, “Bizler Düzce’mizi çok seviyoruz. Düzce’de yaşanan olumlu gelişmeler ve Düzce’nin kalkınması bizi mutlu ediyor. Bizlerde tüm katkılarımızla Düzce’mizin yanındayız ve desteklerimizi eksik etmeyeceğiz” dedi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Faruk Çakmak’ın Pendik Belediye başkanlığı için adaylık çalışmaları ile ilgili takılarak, Çakmak’ın siyasette da aynı başarıları göstermesini dilemesi dikkat çekti.

 Çakmak’ın ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Üniversitesi’nin sunumunu yaparak bir yıllık çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Düzce Valisi Bülent Kılınç ise ‘Çocuklarımıza sahip çıkalım onları Düzce’nin kültürü, gelenekleri ile büyütelim ve yetiştirelim’ şeklinde konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Karadeniz ve Kafkas Halk Oyunları ekipleri sergiledikleri muhteşem gösteri ile salonu dolduran herkese keyifli anlar yaşattılar. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayfer Er söylediği birbirinden güzel parçalarla geceye katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Sahnede istek parçalara da yer veren Er’in söylediği sanat müziği parçalarına  protokolün de eşlik ettiği görüldü.

 

 Gece Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı’ya  plaket takdimi ile devam etti.

 

 

Gece Türk Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Can’ın konseri ile sona erdi.