Türkiye, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na Soma’daki facia sebebiyle buruk girerken, Düzce’de yayınlanan mesajlarda da elim olayda kaybettiğimiz 301 madencinin acısı vardı.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanet ettiği bu günü yurdumuzun dört bir yanında yine coşkuyla kutlamayı çok isterdik. Soma faciası bu 19 Mayıs'a acı bir damga vurdu.Düzce Belediye Başkanı olarak bu özel günde, Soma'da kaybettiğimiz kardeşlerimizi rahmet ve üzüntüyle anıyor, yakınlarına sabır temenni ediyor, tüm gençlerimizin ve hemşerilerimizin bu acılı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir daha böyle acılar yaşamamak dileğiyle kutluyorum." ifadesini kullandı.


Düzce Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada ise Bütün toprakları aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılmış bu vatanda, her yıl milletçe gurur duyarak kutladığımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yerin metrelerce altında canlarını feda eden Soma şehitlerimizin üzüntüsü nedeniyle buruk geçmektedir.” Denildi ve somada hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anıldığı vurgulandı.


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna; diğer bir deyişle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır.” derken, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise İyi eğitim alan, çağdaş değerlerin temsilcisi olan gençlerin, taşıdıkları vatan sevgisi ile ülkemizin çok daha ileri gitmesini sağlayacağını söyledi.


Soma’da yaşanan facia nedeniyle kaybettiğimiz canların üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ise acılar içerisinde buruk geçen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutladı.


MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak da Millet olarak dünün zor şartlarını iyi okuyarak, daha azimli ve özverili bir şekilde geleceğin Türkiyesi'nin inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır