Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 81 projenin açılışında Düzce'ye Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi'ni müjdelemesiyle, OSB'nin ne zaman ve nerede kurulacağı gibi detaylar merak edilmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak Vali Ali Fidan sorularımızı yanıtladı.

Alternatif olarak bir takım hazırlıklar yaptık

Fidan, katıldığı bir programda Öncü Tv'ye verdiği özel röportajda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek sözlerine başladı ve "ilimize oyuncak OSB kuruluyor. Bununla ilgili çalışmalar daha önceden yapılıyordu elbette.  Alternatif olarak bir takım hazırlıklar yaptık. Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanımıza  projeler hazırlayıp sunduk. Bakanımız Fikri Işık'ta uygun gördü ve Sayın Başbakanımız da cuma günü müjdeyi verdi.  Hem sayın başbakanımıza hem de sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir OSB'nin Düzce'de kurulmasına karar verdikleri için."dedi.

Önemli Katkılar Sağlayacak

Fidan,  oyuncak OSB için Düzce'nin sağlayacağı katkıları şöyle anlattı: "Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi'ni Düzce'mize hem istihdam hem ekonomik ivme, hem yan sanayiyi desteklemesi ve lojistik anlamında önemli katkılar sağlayacaktır."

Gümüşova'yı Düşünüyoruz!

Oyuncak OSB Düzce'ye kazandırılması için bir süredir hazırlık çalışmaları yürüttükleri kaydeden Fidan, kurulacak oyuncak OSB için ilk alternatifin Gümüşova olduğunu söyledi.

Fidan, "Gümüşova'da,  ıslah Organize sanayi bölgemiz var. Islah çalışmaları tamamlandı. Hemen onun yanındaki bir alana yapılması planlanıyor. Tabi bunlar ilk kararlar. Gerekli değerlendirmeler devam ediyor. Bunlar netleştiğinde kesin yeri, ne kadar büyüklükte olacağı belirlenecek. Şuanda düşünülen Gümüşova'daki mevcut sanayi tesislerinin bitişiğindeki alanda kurulması. Oyuncak sektöründeki önemli yatırımcıların burada yer alması bekleniyor.  Bir takım ön hazırlıklar var, bir taslak çalışması yapıldı. Bunu bundan sonra hızlıca yapılandıracağız inşallah. Zaman kaybetmeden kuruluş aşamasına geçmek istiyoruz. "ifadelerini kullandı.

S. Kaşkır