Tüm yurtta olduğu Düzce’de de 1 Mayıs günü kutlandı. Sabah saatlerinden başlayan kutlamalar öğlen saatlerinde son buldu. Anıtpark’ta işçiler, Davul ve zurna eşliğinde halaylarını çekti. Bazı çalışanlar kutlamalara katılmasalar da Resmi tatili fırsat bilerek eşini çocuğunu alarak Düzce merkeze indi.


1 Mayıs nedeniyle kamu ve bazı özel şirket çalışanları tatil yaparken çalışmaya devam eden emekçiler vardı. Resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramında, Düzce Belediyesinde özel temizlik şirketi işçisi olarak çalışanlar bugün yine işbaşı yaptı. Bazı işçiler, bugün de işlerinin başında temizlik işlerine devam etti.


Tüm bu yaşananlara aldırmadan ekmek parası peşinde olan bazı emekçi ve çocukların, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nde çalışmalarına devam etmeleri dikkat çekti. Balon satan çocuklar, kutlamaların ardından geriye kalan şişe ve çöpleri toplayan temizlik işçileri için 1 Mayıs’ın bayram olması bir anlam ifade etmedi. Kalabalığı fırsat bilerek balon ve şekerleme satmaya çalışanlar ise bu yıl durgun geçen bayramdan umduğunu bulamadı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır