Yaşlılık.... İnsanoğlunun en çok korktuğu ama engel olamadığı bir olay....Yaşlanmaktan korkmak kadar o dönemde bakıma muhtaç olmak,bakacak kimsenin bulunmamasıda insanoğlunun korkuları arasında yer alıyor.

Yaşlılar haftasında gelen bir telefon ile Körpeşler mahallesinde Gündüz çiftini ziyaret ettik.Aslında tek ziyaretçi biz değildik, Gündüz çiftinin yani Ali Amca ile İpek teyzenin Hilmi Çilingir huzur evindende ziyaretçileri vardı.

Ali Gündüz amcamız halen 95 yaşında, eşi İpek Gündüz ise 80 yaşında....tam 15 yıl öncesine kadar her ikiside yaşamlarını birlikte mutlu sürdürürlermiş.... beraber gezer,beraber sevinirlermiş... 15 yıl önce ise bir gece ansızın İpek teyze felç ile karşılaşmış.... o güne kadar güzel giden hayat bir anda kararır gibi olmuş... Çünkü İpek teyze artık ne yürüyebiliyor,nede kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyormuş.... İpek teyzenin tüm bakımı ,sorumluluğu Ali Amca'ya kalmış.... Ali amca aradan geçen 15 sene boyunca ne İpek teyzenin bezini değiştirirken,nede ev işlerini yaparken bir kez bile offff dememiş...Yarının bu günden daha güzel olacağını düşünerek biri yatalakta olsa yaşama tutunmaya çalışmışlar...

İşte yaşama tutunmanın çabasındaki Ali amca ile İpek teyze'yi yaşlılar gününde,huzur evinden Kazım Bodukçu,Saim Bulut ve Sadık Kılıçoğlu ziyaret edince her ikiside mutlu oldular...Konuşmalar ağır ve zor olsada yaşlılık,hastalık ve yalnızlık üzerineydi..

Belki Ali Amca ile İpek teyze yaşlılar haftası olduğunu bile bilmiyorlardı,ama kendilerini hatırlayıp ziyarete gelen yaşıtları ile mutlu oldular.

Zaten amaçta onları bu ilerlemiş yaşlarında Birkaç dakika mutlu edebilmekti.