Sabah ve akşam saatlerinde cam-kapı açılmıyor

Kış ayları ile birlikte Düzceliler, kirli hava yüzünden özellikle sabah ve akşam saatlerinden cam-kapı açamaz hale geldi. Aralık-Şubat ayları arasında tavan yapan hava kirliliğine bağlı olarak şehre çöken gri örtünün ortaya çıkardığı ürkütücü manzara bu sabah haber ekibimiz tarafından görüntülendi.

Sis ve kirli hava esareti

Düzce'nin kuşbakışı görülebildiği noktalardan olan üniversite hastanesi mevkiinden şehre bakıldığında sis ve hava kirliliğinin ortaya çıkardığı görüntü, bir kez daha 'Zehir soluyoruz!' dedirtti.

Gözlere sanki perde inmiş gibi bir durum sergileyen yoğun kirlilik, şu günlerde Düzce'yi esaret altına alırken, doğalgazı yaygınlaştırma çalışmalarının süratli şekilde ilerlemesi gerektiğini de ortaya koyuyor.



Düzce kömür kokuyor

Merkezde neredeyse yüzde 100'e ulaşan doğalgaz altyapısına karşılık kullanımın yüzde 50 seviyelerinde kalması, şehri her kış hava kirliliğinin pençesine düşürüyor. Yine yoğun trafik, Düzce'nin coğrafi yapısı ile sanayi de bu sorunu katlıyor. Sabah ve akşam saatlerinde sokağa çıkan vatandaşlar ciğerlerine temiz değil, kömür kokan havayı çekiyor.

Fabrikalardan çıkan kara duman tepki çekiyor

İnsan sağlığını tehdit eden pis havayı önleme çalışmalarında hızlı ve etkin mücadelenin gerekliliği kenti kaplayan gri dumanla gözler önüne serilirken, yine kuşbakışı manzarada dikkat çeken bir diğer ayrıntı da fabrikalardan çıkan kara duman oluyor. Her ne kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü fabrika bacalarından çıkan dumana karşı gerekli ölçüm ve denetimlerin yapıldığını duyursa da vatandaşlar tarafından haber merkezimize gönderilen videolarla fabrika bacalarından etrafa kötü kokulu duman saçıldığı vurgulanarak, bu kabusun bir an önce son bulmasını isteniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER