Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli “5378 Sayıl kanunun geçici 2. maddesine göre yerel yönetimler özürlü ve engelli vatandaşların rahatça hareket etmeleri için hükmün uygulanmasını Belediye başkanı Fikret Albayraktan talep ediyoruz”dedi.
 Akçakocada engelli vatandaşlar dert küpü. Tabiri caizse bir dokun bin ah işit misali. Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli, resmi dairelerden ufak bir ayrıcalık istiyor. Merkez Camisinin Yaptırma ve yaşatma derneğinin de bu vatandaşların isteklerine önem vermesini isteyen Belli,  defalarca söylemelerine rağmen, yürüyen merdiven veya asansör taleplerinin yerine getirilmemesi, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatlarının uygulanmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Belli, “ Bizler normal vatandaşlar gibi vergi ödeyen mükellefiz ,vergi dairesi müdürlüğünden bizim giriş ve çıkışlarımızı rahatlıkla yapmak için ilgi bekliyoruz.” Dedi.
 Öte yandan Akçakoca Kent Konseyinin Şişe kapaklarını satarak engelli vatandaşlara akülü araba aldığını ve bunların kendilerine daha verilmediğini belirten Sakatlar derneği üyelerine Kent konseyi Başkanı Adnan Yaman’dan cevap geldi. Yaman “Engelli vatandaşlarımızın istekleri 3 Aralık 2012 tarihinde Sakatlar Haftasında yapılacak törenle kendilerine verilecektir”diye müjde verdi.