Türkiye’nin can damarı olarak bilinen Bolu Dağı bundan tam üç gün önce yoğun kar yağışı nedeniyle 9 saat süreyle kapalı kalmış ve Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Yolda Mahsur kalanların ulusal kanallarda röportajları ve telefon bağlantıları ile yükselen feryatları dikkatleri bölgemize çekmiş ve ardından İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan bu önemli yolun 9 saat trafiğe kapalı kalmasının nedenleri araştırılmaya başlanmıştı. Üç gün önce kanallarda hiç de istemediğimiz şekilde lanse edilen Bolu Dağı bugün yine kara teslim oldu. Ancak özellikle ulusal kanallarda görevliler hakkında yapılan eleştiriler ve yolda mahsur kalanların isyan derecesindeki feryatları etkili olmuş olacak ki bu kez korkulan olmadı ve önceki günün aksine yolda hummalı bir çalışma gözlendi. Hem Karayolları çalışanları hem Bölge Trafik İstasyonu’nda görevli Polisler bir an olsun boş durmadı ve Yollardaki hummalı kar temizleme çalışmaları dikkat çekti. Polis ekipleri sürekli olarak yol kontrolleri yaptı. Kar yağışının etkili olduğu bölgeleri tespit etti. Ardından bilginin ulaştırıldığı Karayolları ekipleri anında belirtilen bölgeye ulaşıp yolları temizledi. Buzlanmaya karşı da tuzladı. Üç gün arayla göze çarpan iki ayrı çalışma Performansı ister istemez insanın aklına istenince oluyormuş ifadesini getirirken çalışmaların gün boyu devam etmesi önemli ölçüde aksamaları önledi.

 

Kar yağışının etkili olduğu Tem Otoyolu  Bolu Dağı Tünel istikametinde 2 ve 3. viyadükler de meydana gelen buzlanmadan dolayı ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi .  Ağır tonajlı araçlar Tem otoyolu Kaynaşlı gişelerinden D-100 Karayolu Bolu Dağı istikametine yönlendirilirken. D-100 karayolu Bolu Dağı Karanlık Dere mevkiinde de etkili olan  yoğun kar yağışı Tır sürücülerinin Bolu Dağı engelini aşmalarına izin vermedi. Tır ve Çekiciler Polis ekiplerince  Kaynaşlı refüj başından geriye çevrilerek, bir süre tesislerde mola vermeleri istendi.

 

Öte Yandan Bolu Dağında Karayollarının yaptığı benzer çalışmayı Şehir merkezinde Düzce Belediyesinin ekipleri de gerçekleştirdi. Belediye’nin Karla mücadele ekipleri daha önce hazırlıksız yakalandıkları yağışa bu kez tedbirli hazırlandılar ve gece şehir merkezi başta olmak üzere Yenikent Bölgesinde de önemli ölçüde bir aksama yaşanmadı.