11 ayın sultanı olan Ramazan ayının yaklaşmasıyla bütün Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de Ramazan'a hazırlıklar tamamlandı. Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Düzce'nin Ramazan'a hazır olduğunu duyurmak ve Ramazan'da yapılması gerekenler hususunda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarına kahvaltı düzenledi. Kahvaltıda konuşan Emen, ilk olarak Ramazan Ayı'nın herkese hayırlı olmasını diledi.



Emen, " Ramazan Ayı, aile ilişkilerimizin tekrar gözden geçirildiği, gönüllerin imar edildiği ve yüce yaradanımıza karşı kulluk bilincimizin tazelendiği çok mübarek bir aydır. Bu ayın herkese hayırlar, iyilikler, güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Emen konuşmasının devamında Ramazan Ayı boyunca Camii'lerde mukabeleler okutulacağını, Teravih Namaz'larının kılınacağını belirtirken, Ramazan Ayı'nın asıl temasını unutmamak gerektiğini de "Kimse, kimsesiz kalmasın" sözleriyle anlattı.



Emen, " Ramazan'ın bir ana teması var. "Kimse, kimsesiz kalmasın". Bu Ramazan ve her zaman. Bu Ramazanda başta biz din görevlileri olmak üzere kimsesizin kimsesi olmak, kimsesize sahip çıkmak, ilimizde bulunan yetim, fakir, kimsesi olmayan insanlarla alakalı üzerimize düşen hangi vazife varsa onu yapmaya çalışmak en büyük gayretimiz olacak" şeklinde ifade etti.



Düzce İl Müftüsü Selami Emen, bu mübarek ayın geldiğinin her şekilde belli edilmesi gerektiğini söyledi ve oruç tutmayanların da insanların gözünün önünde yemek yememeleri gerektiğini sözlerine ekledi.


Emen, " Sokaklarımızda ve caddelerimizde Ramazan'ın geldiği belli olsun. Öyle beldeler var ki Ramazan'ın geldiği belli bile olmuyor. Bir İslam beldesinde böyle olmamalı. İnsanlar Ramazan'ı yüzünde, gözünde ruhunda, benliğinde, caddesinde, sokağında belli etmeli. Bir adam yolcu olabilir, seferi olabilir veya hasta olabilir. Ama insanların gözü önünde yemek yememesi lazım. Bu bir Müslüman'a yakışmaz" dedi.



Müftü Emen, son olarak Teravih Namazları'na herkesin gitmesi gerektiğini ve ergenlik dönemine girmemiş çocukları da oruç ile tanıştırmaya başlanması gerektiğini söyledi.



Emen, " Çocuklarımızı Camii'lere gönderelim ve oruca da alıştırmaya çalışalım. Oruçla tanıştıralım. Çünkü oruçta, sahurda, iftarda hepsinde bir bereket vardır. Cenab-ı Allah kulunu kendisine ibadetle yaklaştırır. Akşamları Teravih Namaz'ları var, mutlaka yatsı namazlarıyla birlikte Teravih Namazlarına da çocuklarımızla birlikte gitmeye çalışalım. O bir ayı iyi değerlendirelim" şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Haber;E.Tınaz