Yenikent'te bağlantı yolundan sonra en sık gündeme taşınan sorun olan İzolasyon konusunda geçtiğimiz kış aylarında başlatılan ve bazı bölgelerde tamamlanan çalışmaların ödenek yokluğu nedeniyle kesintiye uğradığı iddia edildi.

Yenikent depremlerin ardından kurulurken, işin süratli yapılması nedeniyle eksik kalan ve şikayetlere neden olan izolasyon çalışmaları, vatandaşların ısrarlı talepleri üzerine geçtiğimiz sene kış aylarında başladı. ÖnceYenikent sakinlerinin kazı çalışmalarının meydana getirdiği çamur deryası nedeniyle yaptığı şikayetler gündeme geldi, ardından da bahar aylarında bahçe bitkilerine verilen zarar nedeniyle yeni sıkıntılar dile getirildi.

Yenikent'te izolasyon çalışmalarını yürüten yüklenici firma yaklaşık bir aydır herhangi bir faaliyette bulunmazken, vatandaşlar çalışmaların ödenek yokluğu nedeniyle durdurulduğunu iddia ettiler. Bazı bölgelerde kazısı yapılmış binaların önünden çıkan hafriyat adanın boş yerlerinde yığılı durumda beklerken, Yenikent sakinleri kış gelmeden çalışmaların hiç değilse başlayan kısımlarının tamamlanarak, geçen sene çamur nedeniyle yaşanan sıkıntının bir daha gündeme gelmemesini istediklerini dile getiriyorlar.