Depremlerin ardından kurulurken zaman kazanma kaygısı ile bodrum kat izolasyonları yapılmayan Yenikent’teki konutlarda zaman içinde izolasyon meselesi en temel sorunlardan biri haline geldi. Uzun süre şikayet edilmesinin ardından kış girerken nihayet başlayan, bu kez de meydana çıkardığı çamur nedeniyle Yenikentlilerin tepkisine neden olan çalışmalara yeniden ara verildi.

Sekizinci bölgede bulunan binaların izolasyon çalışmaları nedeniyle yapılan duvarların çevresinde herhangi bir faaliyete rastlanmazken, her tarafın çamurlaştığı aylarda çalışmalar yapılmasına rağmen, birkaç gündür sıcak geçen havalara rağmen izolasyon faaliyetlerine ara verilmesi bölgede yaşayanların tepkisine neden oluyor.

12 ve 13’üncü bölgelerdeki binaların izolasyonuna ise hiç başlanmamış. Buralarda yaşayan vatandaşlar bir ara çalışmaların başlayacağına dair bazı söylentilerin ortaya çıktığını, bunları duyunca kendilerinin de heveslendiğini, kış ayları gelmesine rağmen çalışmaların başlamaması ile yeniden hüsrana uğradıklarını,  bazı evlerde suyun elektrik saatlerine kadar girdiğini, izalosyonların bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Bilindiği gibi İzolasyonlarının yapılmaması nedeniyle bazı evlerin duvarlarından yağmur suları girerken, bazı binaların tabanlarında da çökmeler meydana gelmişti. İzolasyonların eksik yapılmasını  Bayındırlık üstlenmiş, ancak ödenek sıkıntısı ile çalışmalar bir türlü başlayamamıştı. Ağustos ayında ödeneğin bulunması ile başlayan ihale süreci de kısa süre içinde tamamlanamayınca  üstlenici firmalar çalışmalarına kış girerken başlamak zorunda kalmış, ancak bu kez de hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan çamur nedeniyle eleştiriler yapılmıştı.