Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi işbirliği ve Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonuyla bu yıl 28-29 ve 30 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Düzce Kabağı Lezzet Şenliği’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve meclis üyesi kadınlar katıldı.

“Verimlilik sırlamasında Düzce Türkiye Birincisi”

Düzce’nin ekim alanı açısından Türkiye genelinde 6., üretimdeki verimlilik açısından 1.sırada yer aldığını vurgulayan Vali Dağlı şunları dile getirdi:
 “Kabak üretiminde ilimiz hatırı sayılır bir durumda. Dekar başına 4 ton üretimle verimlikte ülke sıralamasında 1.sıradadır. Fındık gibi kabak da bizim yöresel ürünlerimizdendir. Bizler bu ürünü sadece ülkemize değil dünyaya nasıl tanıtabiliriz? Bunun için bu şenliği düzenledik. Şenlikte halkımız da kabaktan kaç çeşit lezzet yapılabileceğini görecek. Bundan sonra da bu şenliğin daha da büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum.’



“Ben de kabak üretimine başlayacağım”

Valinin ardından konuşan Belediye Başkanı Dursun Ay, “Bu projeden çiftçilerimiz kazanacak. Üretimi kolay ve raf ömrü uzun bir ürün. Bu ürünü dünyaya duyurmak için buradayız. Başta projeyi sunan Kent Konseyi kadınları olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kabak üretiminin kolay olduğuna da vurgu yapan Başkan Ay, “Çekirdeğini toprağa atıyorsunuz, büyüyor. Rafta kalma ömrü uzun. Ben de şahsen kabak üretimine başlamayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.



“Markalaşma olursa ciddi bir yatırıma dönüşebilir”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nigar Demircan Çakar ise, “Kabağın Ar-Ge çalışması mı olur mu? Deniyor. Elbette olur. Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Kabaktan cips dahi yapan hocamız oldu” açıklamasında bulundu.



Burada sihirli sözcüğün markalaşmak olduğuna dikkat çakan Rektör Çakar, şunları söyledi:
“Biz projenin büyümesi ve ciddi bir yatırıma dönüşebilmesi adına her desteğe hazırız. Bunun için markalaşmak şart. Mesele kabaktan farklı farklı lezzetlere sahip 35-40 ürünü çıkarabilmektir. Umarız bu projede istenen markalaşma gerçekleşir ve ciddi bir yatırıma dönüşür.”



“Master Şef değiller ama onları geride bıraktılar”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ise başta Vali Dağlı olmak üzere Düzceli ev kadınlarına bu fırsatı sunan ve destekleyen herkese teşekkürlerini sundu.
Ev hanımlarının master şef olmadıklarını ancak onları geride bırakacak kadar başarılı bir iş çıkardıklarını belirten Dikmen, “Eminim kadınlarımız bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Kabaktan elde edilen lezzetler evet çok güzel ama bir de hem sağlık hem de güzellik kaynağı. Bir hekim olarak bunun için de ayrıca mutluyum” şeklinde konuştu. 

HABER: S. AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ